خواص سبزى جعفرى براى سلامتی
خواص سبزی جعفری بسیار است .
انواع سبزی جعفری
سبزی جعفری گیاهی گل دهنده و بومی مدیترانه است و در دو نوع برگ پيچيده فرانسوی و برگ تخت ایتالیایی وجود دارد .
در گذشته از سبزی جعفری برای درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا آلرژی ها و بیماری های التهابی استفاده مى شد .
امروزه به طور مداوم به عنوان یک گیاه تازه جهت آشپزی یا ادویه خشک استفاده می شود. جعفرى رنگ سبز روشن و عطر و طعم ملایم و تلخی دارد.
جعفری به عنوان یکی از قوی ترین گیاهان براى درمان بسيارى از بيمارى ها موثر است و ارزش غذایی زیادی را داراست.
خواص مصرف سبزی جعفری
حاوی بسیاری از مواد مغذی
ت یک فنجان ۱/۲ فنجان (۳۰ گرم) جعفری خرد شده داراى مواد زير است:
کالری: ۱۱ کالری
کربوهیدرات: ۲ گرم
پروتئین: ۱ گرم
چربی: کمتر از ۱ گرم
فیبر: ۱ گرم
ویتامین A: 108٪ میزان مصرف روزانه مرجع (RDI)
ویتامین C: 53٪ از RDI
ویتامین K: 547٪ از RDI
فولات: ۱۱٪ از RDI
پتاسیم: ۴٪ از RDI
گیاه جعفرى سرشار از بسیاری از ویتامین ها ازجمله ویتامین K که برای لخته شدن خون و سلامت استخوان بسيار موثر است، میباشد.
جعفری سرشار از ویتامین های A و C است .
سبزى جعفرى کم کالری و دارای طعم و مزه فوق العاده است و آن را به یک ماده کم کالری عالی برای بسیاری از دستور العمل ها تبدیل می کند.
غنی از آنتی اکسیدان
جعفری سرشار از آنتی اکسیدان های قوى است که می تواند برای سلامتی بسيار موثر باشد.
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که از آسیب سلولی توسط مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد پيشگيرى مى كنند .
بدن انسان برای حفظ سلامت مطلوب به تعادل سالم آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد نیاز دارد.
آنتی اکسیدان هايى مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها در جعفرى وجود دارد.
دو فلاونوئید اصلی شامل میریستین و آپی ژنین هستند.
طبق مطالعات نشان داده شده که رژیم های غذایی سرشار از فلاونوئیدها ممکن است از خطر ابتلا به بیماری هايى از جمله سرطان روده بزرگ دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی پيشگيرى كند.
علاوه بر این بتا کاروتن و لوتئین دو آنتی اکسیدان هستند که به عنوان کاروتنوئید شناخته می شوند.
ویتامین C دارای آنتی اکسیدانی قوی است و نقش تاثير گذارى در حمایت از سلامت سیستم ایمنی بدن و محافظت در برابر بیماری های مزمن دارد .
حفظ سلامت استخوان ها
استخوان های بدن به ویتامین ها و مواد معدنی در مقادیر مختلف نیاز دارند تا سالم و قوی بمانند.
سبزی جعفری سرشار از ویتامین K است و داراى ماده مغذی ضروری برای سلامت استخوان است.
یک فنجان ۱/۲ (۳۰ گرم) ۵۴۷٪ RDI چشمگیر را تامين می کند.
ویتامین K با پشتیبانی از سلولهای استخوان ساز به نام استئوبلاست به ساخت استخوان های قوی تر کمک می کند.
این ویتامین همچنین پروتئین های خاصی را که تراکم مواد معدنی استخوان را افزایش می دهند فعال می کند.
تراکم استخوان بسيار تاثير گذار است زیرا تراکم کمتری از مواد معدنی استخوان با افزایش احتمال شکستگی همراه است.
مطالعات نشان داد که مصرف غذاهای حاوی ویتامین K از شکستگی جلوگيرى مى كند .
یک مطالعه نشان داد که مصرف ویتامین K با ۲۲٪ کاهش خطر شکستگی همراه است.
حاوی مواد ضد سرطان
سبزی جعفری سرشار ار ترکیبات گیاهی است که اثرات ضدسرطانی دارد .
استرس اکسیداتیو وضعیتی که با عدم تعادل در سطح آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد مشخص می شود با ایجاد بیماری هايى مانند سرطان همراه است .
سبزی جعفری سرشار از آنتی اکسیدان فلاونوئید و ویتامین C است که استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهد.
به عنوان نمونه مصرف مداوم فلاونوئیدها در رژیم غذایی از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۳۰٪ کاهش مى دهد .
غنی از مواد مغذی محافظ چشم
لوتئین ، بتا کاروتن و زئاگزانتین سه کاروتنوئید موجودجعفری هستند که به محافظت از چشم و تقویت بینایی کمک می کنند.
کاروتنوئیدها رنگدانه هایی هستند که در گیاهانی یافت می شوند که دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قدرتمند هستند .
لوتئین و زاگزانتین ممکن است از تخریب ماکولای كه یک بیماری غیر قابل درمان است جلوگیری کند.
در واقع ، مصرف غذاهای غنی از لوتئین و زئاکسانتین از خطر ابتلا به AMD جلوگيرى مى كند.
جعفری سرشار از لوتئین ، زاگزانتین و بتا کاروتن است ترکیبات گیاهی که به محافظت سلامت چشم كمک مى كند .
ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری های چربی مرتبط با سن مانند AMD را کاهش دهد.
کمک به سلامت قلب
سبزی جعفری یک گیاه غنی از مواد مغذی است که به سلامت قلب كمک مى كند .
به عنوان مثال غنى از فولات ویتامین B است با ۱/۲ فنجان (۳۰ گرم) ۱۱٪ RDI را تأمین می کند.
مصرف زیاد فولات در رژیم غذایی خطر ابتلا از بیماری های قلبی جلوگيرى مى كند و مصرف کم فولات خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش مى دهد.
جعفری سرشار از فولات است یک ویتامین B که از قلب محافظت می کند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.