٩ خاصيت پسته براى سلامتى و تناسب اندام
خاصیت پسته بسیار زیاد و شگفت آور است.
پسته دارای چربی های مفید و سالم میباشد و علاوه بر آن منبع سرشاری از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدانهای مفید برای بدن هم هست.
همچنین پسته دارای چندین ماده مفید و ضروری برای بدن است و میتوانند تا حدود زیادی به کم شدن وزن بدن و سلامت قلب و رودههای شما کمک کنند.
ارزش غذایی پسته
پسته ارزش غذایی بالایی دارد . ۲۸گرم پسته حاوى مواد زير است:
کالری: ۱۵۹
کربوهیدرات: ۸ گرم
فیبر: ۳ گرم
پروتئین: ۶ گرم
چربی: ۱۳ گرم (۹۰٪ چربیهای اشباع نشده که برای سلامتی مفید میباشند)
پتاسیم: ۶٪ از میزان توصیه شدهٔ مصرف روزانه مرجع (RDI)
فسفر: ۱۱٪ از (RDI)
ویتامین B6: 28 ٪ از (RDI)
تیامین: ۲۱٪ از (RDI)
مس: ۴۱٪ از (RDI)
منگنز: ۱۵٪ از (RDI)
پسته منبع خوبى از ویتامین B6 است. ویتامین B6 برای چندین عملکرد مهم در بدن است.
از جمله تنظیم مقدار قند خون و تولید هموگلوبین در بدن.
هموگلوبین مولکولی است که اکسیژن را در گلبولهای قرمز ذخیره میکند. پسته سرشار از پتاسیم است.
در ادامه به بررسی خاصیت پسته میپردازیم:
خاصیت آنتی اکسیدانی
پسته حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سایر آجیلها و دانههای دیگر مى باشد.
در واقع میتوان گفت که در بین آجیلها فقط گردو است که دارای مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان نسبت به پسته است. پسته داراى لوتئين و زاكزانتين است كه هر دو آنتى اكسيدان هاى بسيار ضرورى براى سلامت بينايى هستند.
این آنتی اکسیدان ها چشم شما را از آسیبهای احتمالی که بر اثر نورهای آبی با طول موج کوتاه محافظت میکنند.
پلی فنول و توکوفرول آنتى اكسيدان هايى هستند كه در پسته موجود هستند و تا حدودى به محافظت در برابر سرطان و بيمارى هاى قلبى كمک مى كنند.
پروتئین بالا
مصرف آجیلها فایدههای زیادی برای حفظ سلامتی شما دارد. آجيل ها داراى كالرى بالايى هستند ولى پسته جزو آجيل هاى كم كالرى است.
حدود (۲۸ گرم) پسته حاوی ۱۵۹ کالری است که این مقدار در مقایسه با ۱۸۵ کالری موجود در همین اندازه گردو به مقدار قابل ملاحظهای کمتر است.
در مورد پروتئین موجود در پسته حدود ۲۰ ٪ از وزن پستهها را پروتئین تشکیل میدهند.
پسته همچنین بالاترین مقدار اسیدهای آمینه ضروری (بلوکهای ساختاری پروتئین) را در بین آجیلهای دیگر دارند.
یکی از این اسیدهای آمینه نیمه ضروری L-arginine نامیده میشود که ۲٪ از اسیدهای آمینه موجود در پسته را تشکیل میدهد كه در بدن به اكسيد نيتريک تبديل مى شود.
اکسید نیتریک ترکیبی است که میتواند تا حدودی باعث شود که رگهای خونی شما گشاد شود.
کمک به کاهش وزن
آجيل ها يكى از خوراكى هاى مناسب براى كاهش وزن هستند.
پسته سرشار از فیبر و پروتئین است كه باعث مى شود فرد احساس سيرى كند و كمتر غذا بخورد.
یکی از عوامل احتمالی که باعث میشود خوردن پسته تا این حد در کاهش وزن مؤثر باشد این است که ممکن است مقدار چربی آنها به طور کامل جذب بدن نشود.
خوردن آجیلها به خصوص پسته میتواند تا حدودی باعث کاهش وزن شود.
مصرف پستههای با پوسته به خصوص بسیار مفید هستند.
باکتری های سالم
پسته دارای فیبر زیادی است . یک وعده آن (حدود ۲۸ گرم) حدود ۳ گرم فیبر دارد.
دستگاه گوارش توانايى هضم فيبرها را ندارد . فيبر ها بدون هضم از دستگاه گوارش عبور مى كنند و توسط باكترى هاى خوب موجود در روده هضم مى شوند.
پسته به عنوان پروبيوتيک عمل مى كنند.
بعد از آن باکتریهای مفید روده این فیبرها را تخمیر کرده و آن را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تبدیل میکنند.
فوايد بسیاری براى سلامتى بدن ازجمله كاهش خطر مبتلا شدن به اختلالات و مشکلات گوارشی سرطان و بیماریهای قلبی داشته است.
کاهش کلسترول و فشار خون
مصرف پسته خطر ابتلا از بيمارى هاى قلبى را كاهش مى دهد.
پسته علاوه برداشتن مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها مصرف آن میتواند تا حدود زیادی کلسترول خون را در بدن شما کاهش دهد و فشار خون را هم کمتر کند.
به این طریق خطر ابتلا به بیماری قلبی را در شما را تا حدودى کمتر میکند.
در بسيارى از تحقيقات مقداری از کالریهای مصرف شده از رژیم غذایی فرد را با مصرف پسته در آنها جایگزین کرده اند.
حدود ۶۷٪ از این مطالعهها و آزمایشها نشان دادند که مصرف کردن پسته برای تأمین مقداری از کالری بدن میتواند کلسترول کل و کلسترول بد (LDL) را تا حدودی در بدن کم کند.
هچنین باعث بیشتر شدن مقدار کلسترول خوب (HDL) شود. در یک مطالعه ۴ هفتهای بر روی افراد مبتلا به کلسترول بد انجام گرفت که شرکت کنندگان ۱۰٪ کالری مصرفی روزانه خود را از طریق خوردن پسته دریافت میکردند.
پسته فشار خون را بیش از آجیلهاى ديگر پایین میآورد.
سلامتی رگ های خونی
همانطور که میدانید خاصیت پسته بی نظیر است.
اندوتليوم ،پوشش داخلى رگهاى خونى است و عملكرد درست آن بسيار مهم است زيرا اختلال عملكرد اندوتليال يک عامل خطرناک براى بيمارى هاى قلبى است.
اکسید نیتریک مادهای است که نقش مهمی در گشاد شدن رگهای خونی دارد.
رگ هاى خونى با سيگنال كردن به سلولهای موجود در جدار داخلی رگها در اندوتلیوم میفرستد و باعث گشاده شدن رگ هاى خونى مى شود.
پسته منبع خوبی از اسید آمینهای به نام L-arginine است که در بدن به اکسید نیتریک تبدیل میشود.
نقش بسزايى در بیشتر شدن سلامت رگهای خونی دارند و باعث کمتر شدن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی شوند.
کاهش قند خون
پسته كربوهيدرات بيشترى نسبت به ديگر آجيل ها دارد.
پسته دارای شاخص گلیسمی نسبتاً پایینی هم هست. پایین بودن این شاخص به این معناست که باعث ایجاد قند خون بالا نمیشود.
پسته علاوه بر اینکه سرشار از فیبر و چربیهای سالم است سرشار از آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی هم هست که همگی برای کنترل قند خون تا حدود زیادی مفید است .
افزودن پسته به رژیم غذایی شما ممکن است در طولانی مدت به تنظیم قند خون کمک فراوان کند.
تنقلات لذیذ
پسته را میتوان به روشهای مختلفی مصرف کرد و لذت برد.
از جمله این موارد میتوان به استفاده از پسته به عنوان میان وعده، چاشنی سالاد یا دسرهای خوشمزه یا حتی در پخت غذاها و شیرینیها استفاده کرد.
اضافه کردن رنگ سبز زیبا به دسرهای بستنی و … و غذاهای مختلف و خوش طعم اشاره کرد حتی از کره پسته و آجیلها روی ماهی پخته شده مورد علاقه خود مى توانيد بریزید یا آنها را به معجون صبحانه خود اضافه کنید
در درست کردن دسر خود از آن استفاده کنید.
جمع بندی خاصیت پسته
پسته منبع خوبى از چربیهای سالم، فیبر، پروتئین، آنتی اکسیدان ها و مواد مفید مختلف از جمله ویتامین B6 وتیامین است.
اثرات مصرف پسته بر روی سلامتی میتواند شامل کاهش وزن، کاهش کلسترول و تنظیم قند خون و بهتر شدن سلامت روده، کمک به سلامت چشمها و همچنین سلامت عروق و رگها باشد.
استند فروشگاهی مخصوص پسته
چنانچه در فروشگاه های خود پسته را عرضه میکنید لازم است رعایت کنید که از چه قفسه و استند فرو.شگاهی استفاده کنید که پسته را سالم و در طولانی مدت به بهترین شکل نگهداری کند.
استند های فروشگاهی آکاربو جهت نگهداری آجیل بسیار مناسب میباشند.