خواص انجير خشک در طب سنتى
انجیر خشک دارای ویتامین ای، ث، آنتی اکسیدان و فیبر می باشد.خواص انجیر خشک در ظب سنتی بسیار زیاد و حائز اهمیت است.
انجير خشک از قديمى ترين ميوه هاى خشک است. انجير به دليل طعم و مزه شيرين يک خوراكى پرطرفدار بين مردم است. انجير بسيار خوشمزه، كم كالرى و بدون چربى است. از انجير خشک مى توان در ميان وعده ها استفاده کرد.
انجير خشک براى ديابت
طبق تحقيقات انجام شده داروهاى گياهى جايگزين مناسبى به جاى داروهاى شيميايى است. با مصرف انجير مى توانيد به كاهش قند خون كمک كنيد. براى بيماران ديابتى بسيار موثر است.
بتا سییتواسترول در گلوکوزید اصلى ترين ماده موجود در انجیر است که سبب این اثرات در بيماران مى شود.
خواص انجير در جلوگيرى از بروز بيمارى هاى قلبى
مهمترين عامل بروز بيمارى هاى قلبى استفاده از خوراكى ها با كلسترول و ترى گليسيريد بالا است. استفاده از خوراكى ها با چربى كم ميزان مبتلا شدن به اين بيمارى ها را كاهش مى دهد. انجير حاوى فلاونوئيدهاى می باشد كه از بيمارى هاى قلبى پيشگيرى مى كند.خواص انجیر خشک در طب سنتی به مراتب گفته شده است.
خواص انجير روى فعاليت دستگاه گوارشى
امروزه بيشتر افراد از بيمارى گوارشى و ديابت رنج مى برند. يبوست موجب بروز بيمارى هاى سيستم گوارش مانند سرطان روده بزرگ می شود. براساس تحقيقات انجام شده مصرف انجير باعث افزايش حركات روده مى شود. خاصيت ملينی دارد. اين خاصيت انجير به دليل تعداد زياد هسته و فيبر موجود در آن است.
فيبرهاى غير قابل حل يک لايه حفاظت شده بر روى مخاط روده هاى كوچک و بزرگ به وجود مى آورند و مانع از آسيب هاى ناشى از مدفوع به مخاط روده نیز می شوند. انجير به دليل وجود تركيبات فنولى از بروز زخم معده پيشگيرى مى كند.
انجير خشک براى درمان كم خونى
كمبود آهن در بدن باعث فقر آهن و كم خونى مى شود. انجير خشک حاوى آهن است . مصرف انجير در درمان كم خونى بسيار موثر است. با قرار دادن انجير در سبد غذايى خود مى توانيد سطح آهن در بدن را افزايش دهيد و ازفقر آهن پيشگيرى نمائید.
كاهش درد گلو
انجير در كاهش گلو درد بسيار موثر است. آب ميوه طبيعى انجیر درد و استرس را در آكوردهاى صوتى كاهش مى دهد. انجير يک درمان طبيعى براى لوزه هاست. اين ميوه در كاهش تورم و سوزش بسیار مفيد است. براى كاهش درد، می توان خمير انجير را با آب گرم تهيه کرد آن را روى گلومالید.
درمان سوءهاضمه
براى درمان سوء هاضمه در افراد مى توان چند عددانجير خشک بين غذا مصرف كرد، يا اينكه چند عدد انجير را از شب قبل خیس کرده و صبح قبل از صبحانه ميل کرد. براى تقويت كودكان مى توان پودر انجير خشک را نیزاستفاده کرد.خواص انجیر خشک در طب سنتی فراتر از موارد فوق نیز می باشد.
نکته ای مهم در خصوص تهیه انجیر خشک
امروزه اکثرافراد میوه های خشک مصرفی خود از قبیل انجیر خشک را از فروشگاه ها و یا خشکبار فروشی ها تهیه می کنند. مهم ترین نکته نوع نگهداری این نوع محصولات می باشد. بهتر است قفسه های فروشگاهی مورد استفاده از ورود هر گونه آلودگی به داخل محصول ممانعت به عمل آورند. لذا در این میان قفسه های فروشگاهی آکاربو که مخصوص انواع آجیل،خشکبار و… اند برای استفاده در مغازه ویا فروشگاه بهترین انتخاب محسوب می شوند.