خواص سبزیجات
سبزیجات دارای فیبر و ویتامین c هستند که برای سلامتی ما فواید بسيار زيادى دارند.
از خواص سبزیجات مختلف میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگيرى از سرطان اشاره کرد.
در سبزیها انواع ویتامین و مواد معدنی وجود دارند که برای سلامتی ما بسیار موثر هستند.
خواص سبزیجات رنگی
سبزیجات نارنجی رنگ مثل هویج و کدو تنبل بتاکاروتن دارند که از خطر ابتلا به سرطان جلوگیری میکنند.
سبزیجات سبز رنگ مثل کرفس، اسفناج، بروکلی و جعفری دارای کاروتنوئیدها، ساپونینها، لوتئین و فلاوونوئیدها هستند
این سبزیجات فیبر، فولات و بتاکاروتن مورد نیاز بدن را فراهم کرده و به درمان برخى از بیماریها کمک میکنند.
سبزیجات قرمز رنگ مثل گوجه فرنگی، هندوانه و کلم بنفش دارای فیتوکمیکالها هستند که میتواند از پوست بدن در برابر اشعه خورشید محافظت كنند
همچنین باعث کارکرد بهتر غده پروتستات میشوند. سبزیجات دارای ویتامین C هستند که به جلوگيرى از سرطانها کمک میکنند.
خواص سبزيجات مختلف
شويد
شويد براى سلامتى بدن فوايد زيادى دارد شويد به كاهش اسپاسم هاى عضلانى كمر كمک مى كند و همچنين مصرف تخم شويد ناراحتى معده ،بى خوابى و نفخ را كاهش مى دهد .
تره
مصرف تره به كاهش فشار و كلسترول خون كمک مى كند.
پتاسيم موجود در تره باعث ادرار مى شود و سموم بدن را دفع مى كند.
تره حاوى منيزيم است كه از بيمارى هاى سرطان روده و پروستات پيشگيرى مى كند و همچنين مانع از يبوست مى شود.
تربچه
تربچه به درمان سرطان و پيشگيرى از سلول هاى سرطانى كمک مى كند.
تربچه خواص ضدعفونى كنندگى دارد و اشتها آور است .تربچه حاوى ويتامين C است و از بيمارى هاى دهان و دندان پيشگيرى مى كند .
ريحان
ريحان خواص بسيارى دارد ازجمله آرامبخش و خواب آور است .
ضد يبوست ،ضد تشنج ،رفع كننده دردهاى عصبى ميگرن و سرگيجه است و به افزايش شير در مادران شيرده كمک مى كند.
شاهى
شاهى داراى ويتامين AوC است و جزو آنتى اكسيدان هاى قوى است .
شاهى به كاهش قند خون و لک هاى كک و مک كمک مى كند و نيز كلسترول بد خون را كاهش مى دهد.
مصرف شاهى به دفع سنگ كليه ،كيسه صفرا و مثانه كمك مى كند.
جعفرى
جعفرى داراى ويتامين و املاح معدنى ،كلسيم و فسفر است كه به تنظيم هادت ماهانه،تصفيه خون و ضد عفونى كردن روده ها كمك مى كند تخم جعفرى ،ريشه و ساقه آن پر از خاصيت است .مصرف جعفرى به دفع سنگ كليه و روشن كردن پوست كمك مى كند.
ترخون
ترخون طعم تلخ و عطر تندى دارد اين سبزى از رشد ميكروب ها جلوگيرى مى كند و به كاهش بوى بد دهان كمک مى كند
همچنين اين سبزى براى تقويت اعصاب و هضم غذاهاى پرچرب بسيار مفيد است .
گشنيز
اين سبزى به كاهش قند خون كمک مى كندو مصرف آن باعث رفع تشنگى و عطش و تهوع و تقويت قلب،مغز و معده مى شود.
گشنيز ضداسپاسم ،محرک اشتها و بهترين داروى كبد است .
نعنا
نعناع به درمان سرماخوردگى ،بيمارى هاى معده و تنظيم فشار خون،كاهش دردهاى دستگاه گوارش مانند دردمعده ،روده ،دل پيچه ،تهوع و اسهال و …كمک مى كند.
مصرف نعناع به درمان سرماخوردگى ،آنفلونزا ،سرفه ،ناراحتى هاى روحى و عصبى ،بواسير و تپش قلب كمک مى كند.
پيازچه
پيازچه داراى ويتامين Cاست كه به كاهش قند خون ،كلسترول بالا و فشار خون بالا كمك مى كند
پيازچه به تقويت سيستم ايمنى بدن كمک مى كند و داراى فيبر ،منيزيم ،ويتامين B6،پتاسيم و مس مى باشد و برای سلامتى بدن بسيار مفيد است .