آجيل چهارشنبه سورى
چهارشنبه سورى در ايران يك رسم قديمى مى باشد. كه در كل نقاط ايران هر ساله خيلى با شور و ذوق ، جشن چهارشنبه سورى برگزار مى شود. اين جشن از گذشته در بين فرهنگ سنتى مردم رايح بوده و در حال حاضر نيز پا برجاست. يك جشن قبل از آغاز سال جديد است كه اصلى ترين عنصر آن آتش مى باشد .
رسم و رسوم قديمى در چهارشنبه سورى
يكى از آداب و سنت هاى در شب چهارشنبه سورى، خوردن آجيل چهارشنبه سورى است. آجيل مخصوص چهارشنبه سورى که شور و شيرين خورده مى شود. در همه جاى ايران يافت مى شود. اين آجيل در شهرهاى مختلف به شكل هاى مختلفى مخلوط مى شود .
آجيل چهارشنبه سورى از آجيل و ميوه خشک كه شامل كشمش،نخودچى ،انجير ،خرما خشک ،آلوى خشک و باسلوق است که با هم مخلوط مى شود. و به آن آجيل چهارشنبه سورى می گویند. كه تمام اين ها خوشمزه و لذيذ هستند و براى سلامتى مفيد است .
در شب چهارشنبه سورى بعد از مراسم آتش بازى، كل اهل خانه دورهم جمع مى شوند و دانه هاى تخم هندوانه ،تخم كدو ،پسته ،فندوق،بادام ،نخود،گندم و شاهدانه و غيره را كنار هم مى خورند. و مردم به اين معتقد هستند كه جمع شدن كنار هم و خوردن دانه هاى آجيل باعث رفع كدورت ها مى شود و خوش يمنى و شگون دارد .
آجيل مشكل گشا در شب چهارشنبه سورى
در زمان هاى قديم رسم بر اين بود كه در شب چهارشنبه سورى آخر سال زنان نذر و نيازى مى كردند. و براى مستجاب دعاهايشان آجيل مشكل گشا خريدارى مى كردند. و در ميان دوستان و آشنايان پخش مى كردند. و در هنگام پاك كردن قصه معروف خاركن را تعريف مى كردند. در آن زمان هنگام برخورد با مشكل ،آجيل مشكل گشا نذر مى كردند. ولى امروزه اين رسم و رسوم برداشته شده و به عنوان آجيل شب چهار شنبه سورى شناخته شده است .
فوايد و خواص آجيل چهارشنبه سورى
دانه هاى آجيل منبع خوبى از نظر تامين انرژى بدن هستند. و باعث شادابى و تندرستى مى شوند. آجيل چهارشنبه سورى كه شامل دانه هاى روغنى است، داراى مواد پروتيئنى مانند ويتامين و نياسين و اسيد فوليک و مواد معدنى مانند كلسيم ،فسفر ،منيزيم ،آهن وروى می باشند. كه هركدام از اين مواد براى سلامتى بدن مفيد است.