باقلوا تركى
چنان به نظر مى رسد كه كشور تركيه به خاطر دارا بودن اماكن جذاب و توريستى همواره پذيراى گردشگران خارجى و داخلى بوده است. و مردم تركيه مسلمان و بسيار خونگرم هستند. و دين اسلام و آداب و فرهنگ آن كشور بر ميهمان نوازى تاكيد فراوان دارد .
براى پذيرايى و پاسداشت اين گردشگران و ميهمانان غذاهاى متنوعى و شيرينيجات و دسرهای فراوان داشته و دارند. باقلوا تركى يكى از شيرين ترين و لذيذترين و خوش آب رنگترين خوردنى هايست كه ملت ترك در پخت آن تبحر خاصى دارند.
باقلوا در تركيه در انواع مختلف توليد مى شود. و اين كشور حتى به صادرات باقلوا هم اقدام كرده. بديهى بعد از هر غذايى مخصوصا غذاهاى طبع سرد حتما بايد از خوردنى هايى كه طبع گرم دارند، استفاده شود.
باقلوا در انواع مختلف خود كه گاها با گردو ،پسته و فندق هم مخلوط مى شود بسيار لذيذ و دلچسب مى باشد. شيرينى مشهور تركيه كه در همه جاى تركيه يافت مى شود، همين باقلواست.
باقلوا در همه فروشگاه ها ،كافه هاو رستوران ها و غيره ..جاى خود را باز كرده است. يعنى جز لاينفك شده ى غذايى مردمان تركيه است. و نيز ارزشمندترين سوغانى اين كشور است. كه نمى توان به راحتى چشم از آن پوشيد به خصوص براى كسانيكه ذائقه و سليقه آن ها با خوردنى هاى شيرين سازگارتر است .
ما در ادامه انواع مختلف باقلوا را به شما معرفى مى كنيم .
باقلوا فيستيكلى سارما
يكى از خوشمزه ترين باقلواهاى تركى مى باشد. كه از تركيب زيادى پسته تهيه مى شود. كه ظاهر اين باقلوا سبز رنگ است. فيستيك همان پسته است. اين باقلوا متعلق به جنوب شرقى تركيه است و در شهرهاى مختلف تركيه اين باقلوا يافت مى شود. اين باقلوا را مى توان همراه بستنى سرو كرد كه بسيار خوش مزه و دلچسب است.
باقلوا بورما
يكى از پر طرفدارترين باقلواها است. بورما به معنى رول است. اين باقلوا را مى توان با گردو ،فندق و بادام تهيه كرد. كه چند لايه خمير نازك و داخلش مغز خردشده پر مى كنند. و به حالت رول در مى آورند. كه بسيار شيرين و لذيذ است .
باقلوا سوتلو نوريه
اين نوع باقلوا متفاوت مى باشد. و براى شربت اين باقلوا از شير استفاده مى شود. اين باقلوا سفيد رنگ است و طعمى بسيار لذيذ و شيرين كم ترى دارد. نوريه نام يك زن است كه با خلاقيت و ابتکار به تهيه باقلوا اقدام كرده. ريشه اين اسم برگرفته از نام اوست. براى تهيه كردن اين باقلوا از پسته و فندق استفاده مى شود .
باقلوا بلبل يواسى
اين نوع باقلوا شكلش مثل آشيانه بلبل است. يكى از محبوبترين باقلوا تركيه به حساب مى آيد. ظاهرى گرد دارد كه وسط آن پر از مغز پسته و فندق و بادام و گردو است. كه بيشتر از مغز پسته براى اين نوع باقلوا استفاده مى شود. كه بسيار لذيذ و دلچسب است كه بخاطر ظاهر زيبايش براى سوغاتى مناسب است .
باقلوا شوبيت
اين نوع باقلوا مثلث شكل است كه از شير براى وسط خمير استفاده مى شود. وسط آن كره و مغز پر مى كنند و در آخر با شربت روى باقلوا را مى پوشانند كه بسيار لذيذ مى باشد .
تشخيص باقلوا باكيفيت
باقلوا هرچه تردتر باشد و خميرش نرم شكل نباشد، تازه تر است. و بوى بسيار هوس انگيزترى دارد. و موقع سرو كردن باقلوا نبايد شيرينى آن گلو را بسوزاند.
در مراسمات نامزدی و ازدواج در ترکیه نیز از باقلوا استفاده می شود.