مزيت چشمگير كلم
كلم از خانواده سبزيجات Brassica مى باشد كه شامل كلم بروكلى ،گل كلم و كلم است که در شكلها و رنگ هاى مختلقى از جمله قرمز، بنفش، سفيد و سبز هستند و بزگ هاى آن به صورت ريز و درشت يا صاف مى باشند.
اين هزاران سال در تمام دنيا پرورش داده شده است . كلم دارای ويتامين ها و موادمعدنى می باشد.
كالرى كلم بسيار كم است ولى موادمغذى بسيارى دارد.
يک فنجان كلم خام سبز حاوى مقادير زير مى باشد:
كالرى :٢٢
پروتئين: ١گرم
فيبر: ٢گرم
ويتامين: ٨٥٪
فولات:١٠٪
كليسم :٤٪
پتاسيم:٤٪
منيزيم: ٣٪
كلم همچنين حاوى مقادير كمى مواد مغذى ديگر از جمله ويتامين A،آهن و ريبوفلاوين است.
كلم سرشار از ويتامين B٦ و فولات مى باشد كه هردو به متابوليسم و عملگرد طبيعى سيستم عصبى كمک مى كند.
كلم سرشار از فيبر مى باشد و داراى آنتى اكسيدان هاى قوى مثل پلى فنول ها و تركيبات گوگرد است.
آنتى اكسيدان ها از آسيب هاى ناشى راديكال هاى آزاد محافظت مى كنند.
كلم يک آنتى اكسيدان قوى است كه از بيمارهاى قلبى پيشگيرى مى كند.
كلم به حفظ التهاب كمک مى كتد.
كلم ها بدن شما را در برابر عفونت محافظت مى كند و به التهاب هاى مزمن كمک مى كند.
كلم همراه با ويتامين C
اسيد اسكوربيک يا همان ويتامين C يک ويتامين محلول در آب است كه نقش بسزايى در بدن دارد .
به طور نمونه كلاژن پرمصرفترين پروتئين در بدن مى باشد كلاژن انعطاف پذيرى به پوست مى دهد و براى عملگرد مناسب استخوان ها ،ماهيجه ها و رگ هاى خونى بسيار مفيد است.
ويتامين c به بدن كمک مى كند تا آهن موجود در غذاها را جذب كند.
فیبر موجود در کلم
كلم غنى از فيبر است كه به سلامت گوارش كمک مى كند. اين سبزى سرشار از فيبر نامحلول روده است و تعداد باکترى هاى مفيد روده را افزايش مى دهد . اين باكترى ها عملكرد مهمى مانند محافظت از سيستم ايمنى بدن و توليد مواد مغذى دارند.
كلم قرمز حاوى تركيبات قوى بنام آنتوسيانين ها است. آنتوسيانين ها رنگدانه هاى گياهى هستند كه به خانواده فلاونوئيد مختص هستند.
کاهش فشارخون با مصرف کلم
پتاسيم يک ماده معدنى و الكتروليتى مهم است كه به عملكرد صحيح كمک مى كند و يكى از كارهاى مهم كمک به كنترل فشار خون با خنثى كردن تاثيرات سديم در بدن است.
كلم قرمز منبع عالى پتاسيم است و به كاهش فشار خون بالا كمک مى كند.
كلم، منبع عالى ويتامين K
ويتامين K جزء ويتامين هاى محلول در چربى است كه نقش بسزايى در بدن دارد. اين ويتامين ها به دو گروه تقسيم مى شوند:
ويتامين K١:در منابع گياهى يافت مى شود.
ويتامين K٢:در منابع حيوانى در برخى از غذاهای تخمير شده يافت مى شود.
ويتامين K١ يک ماده مغذى كليدى است كه نقش بسزايى در بدن دارد و يكى از اين كاركرد ها كه به عنوان عامل موثر برای آنزيم ها بشمار مى رود.
در صورت کمبود ویتامین K، انعقاد خون به مشکل میخورد.
كلم علاوه بر سالم بودن بسيار خوشمزه است كه مى توان آن را بصورت خام يا پخته در غذاهاى مختلف استفاده كرد كلم از لحاظ قيمت بسيار مقرون بصرفه است اضافه كرذن كلم به سبد غذايى خود براى سلامتى مفيد است همچنین يک غذاى كامل و سالم است.