روش هاى نگهدارى حبوبات

خيساندن حبوبات بستگى به نوع غذا دارد بطور نمونه براى درست كردن سمبوسه يا فلافل بايد يک روز قبل از مصرف در آب خيسانده شود.

علاوه بر درست نگهدارى كردن از حبوبات ،نخوه پخت حبوبات در هضم غذاها بسيار مهم و با اهميت است.

حبوبات ازجمله مواد غذایی هست كه داراى نشاسته مى باشد. انواع لوبياها ،نخودها و عدس ها حاوى پروتئين نيز هستند و مى توان بجاى گوشت مصرف كرد همچنین كلسترول آنها نسبت به گوشت صفر مى باشد.

براى بهتر نگهدارى كردن و نحوه درست مصرف كردن آنها با ما همراه شويد.

خيساندن نخود ٢روز قبل از مصرف

باتوجه به نوع پخت انواع حبوبات براى طبخ غذاها در خصوص نوع پخت لوبيا قرمز براى هر نفر بايد ٢٥گرم لوبيا استفاده كرد و قبل از طبخ بايد لوبيا را سه بار شست و بعد با آب پخته شود و براى رفع بوى بد آن مى توان پياز اصافه كرد.

لپه اگر دير پز نباشد مى تواند به همراه خورشت پخته شود.

نخود قبل از مصرف بايد در آب خيسانده شود تا نفخ نياورد و راحتتر هضم شود.

اگر زمانى متوجه شديد كه حبوبات سياه شدن ،كرم زدن و پوک شدن اين نشانگر فاسد بودن حبوبات است.

مصرف حبوبات

مصرف حبوبات

توجه به بسته بندى حبوبات :

لپه ،لوبياى قرمز،لوبياى چيتى ،لوبيا سفيد و عدس يكى از پر مصرفترين حبوبات هستند در صورت تهيه حبوبات به اندازه و مصرف دقت كنيد و خريدارى كنيد.

حبوبات بطور كلى مدت ماندگارى شان یک سال مى باشد.حبوبات بايد در محيطى دور از رطوبت و نور قرار گيرد و در بسته بندى كه هوا وارد آن نشود نگهدارى شود .

دير پز يا زود پز بودن حبوبات به نوع و مرغوبيت آن بستگى دارد و نوع كاشت و آب و هواى منطقه در كيفيت حبوبات بى تاثير نيستند.

نحوه تشخيص حبوبات غير قابل استفاده

تغيير شكل و رنگ و همچنين گرد و خاک موجود در حبوبات راه هاى تشخيص حبوبات بى كيفيت است.

شستشوى حبوبات در آب جوش

قبل از طبخ غذا حبوبات را بايد در داخل آب جوش بجوشانيد و آب آن را دور ريخته و در آخر براى پختن داخل آب ريخته شود.

اگر حبوبات را در جاى مناسب نگهدارى كنيد مى توانيد مدت زمان زيادى از آنها استفاده كنيد اگر حبوبات هنگام پختن له يا باز شود به اين نشانه است كه حبوبات فاسد است.

آيا حبوبات قبل از مصرف خيسانده شود يا نه ؟

خيساندن حبوبات بستگى به نوع غذا دارد بطور نمونه براى درست كردن سمبوسه و فلافل نخود قبل از آن بايد خيسانده شود.

نگهداری حبوبات

نگهداری حبوبات

نگهدارى حبوبات در ظرف هاى مخصوص

حبوبات را سعى كنيد در گونى نگهدارى نكنيد و در ظرف هاى درب دار انبار كنيد.

محل نگهدارى حبوبات بايد خنک و خشک باشد.

هنگام خريدارى حبوبات بسته بندى شده توجه كنيد تا ببينيد حشره نداشته باشد.

هنگام مصرف مقدارى از حبوبات را در آب قرار داده اگر حبوبات سوراخ باشند به سطح آب مى آيند و مى توانيد جدا كنيد و در صورت خيس شدن حشرات موجود در روى آب شناور مى شوند.

روش نگهدارى حبوبات

حبوبات جزو مواد غذايى هستند كه دير فاسد يا خراب مى شوند.

بايد در نگهدارى حبوبات دقت داشت و در جاى خنک و خشک نگهدارى شود در اين صورت يک سال مى توان نگهدارى كرد اگر حبوبات را در جاهاى مرطوب نگهدارى كنيد كپک مى زند . توصيه مى شود لوبياى چشم بلبلى در يخچال نگهدارى شود.

روش هايى ديگر جهت نگهدارى حبوبات

در داخل حبوبات چند برگ گردو قرار دهيد

در داخل حبوبات نمک فراوان بريزيد

حبوبات را داخل فريزر نگهدارى كنيد

مى توانيد به روش قديمى حبوبات را در آب جوش ريخته و بعد خشک كنيد تا سالم تر بماند.

روش پخت حبوبات:

براى كاهش نفخ حتما حبوبات را ١٢ساعت در آب سرد بخيسانيد و سپس آب آن را دور ريخته و بعد پخته و مصرف كنيد.

ارزش غذايى :

بعد از غلات حبوبات دومين منابع مهم غذايى به شمار مى روند حبوبات حاوى مقدار  زيادى پروتئين ،مقدارى كربوهيدرات و مقدار زيادى مواد معدنى است و مقدار زيادى ويتامين هاى گروه ب و ريبو فلاوين را دارد.

ارزش زيستى پروتئين حبوبات از گوشت كمتر است و اين كم بودن به دليل كمبود اسيدهاى آمينه گوگرد دار متيونين و سيستئين است.

جايگاه غذايى حبوبات

حبوبات به دليل داراى بودن پروتئين جزء گوشت ها به حساب مى آيد. پروتئين حبوبات ٢تا٣برابر غلات و ١٠تا٢٠برابر بيشتر از گياهان نشاسته اى است حبوبات غنى از آهن و كلسيم هستند.

اختلالات گوارشى

حبوبات داراى مقدار فراوانى از قندهاى غير قابل جذب و موادسمى است كه هنگام مصرف باعث نفخ مى شود. اين قندها در روده كوچک به دليل انزيم هاى نامناسب هضم نمى شود و وارد روده بزرگ شده و باعث توليد گاز و اسهال و دل درد مى شود.

خواص حبوبات

خواص حبوبات

كاهش اختلالات گوارشى

حبوبات را قبل از مصرف در آب سرد بخيسانيد و به مدت١٢ساعت بزاريد در اب بماند كه خيس شدن حبوبات باعث كاهش اختلالات گوارشى و بهتر هضم شدن آن ها مى شود.

استند مخصوص نگهداری حبوبات

در فروشگاه های بسیاری حبوبات به صورت فله و باز عرضه میشود که میتوان از استند و قفسه های مکانیزه  آکاربو که مخصوص حبوبات است و از نفوذ عوامل بیماری زا جلوگیری میکند استفاده کرد.

استند حبوبات

استند حبوبات

پست های توصیه شده

یک نظر بدهید

0
انتقال به واتساپ
1
سلام
برای ارتباط با مشاور آکاربو از طریق واتساپ بر روی آیکون پایین کلیک کنید