مزایای مصرف لبو
مزایای مصرف لبو
چغند که نام دیگر آن لوب است دارای رنگ قرمز حاوی سدیم ، مقدار کمی چربی ، منبع عالی از مواد مغذی، ویتامین های ضروری، فیبر،فولات می باشد. لبو به دلیل ترکیباتی که دارد از خاصیت داروئی نیز برخوردار می باشد. لازم به دکر است که کالری لبو نیز پائین می باشد. مزایای مصرف لبو بسیار چشمگیر است و با مصرف آن می توان مواد مغذی خوبی را دریافت کرد.
مواد مغذى زياد با كالرى كم
لبو ارزش غذايى بالايى دارد و كالرى كمى دارد. با مصرف لبو می توان تمام ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت کرد.
در اینجا به مواد مغذی موجود در یک وعده ۳٫۵ انس(۱۰۰ گرم) از لبو پخته شده اشاراه خواهیم داشت:
کالری: ۴۴
پروتئین: ۱٫۷ گرم
چربی: ۰٫۲ گرم
فیبر: ۲ گرم
ویتامین C: 6٪ از RDI
فولات: ۲۰٪ از RDI
ویتامین B6: 3٪ از RDI
منیزیم: ۶٪ از RDI
پتاسیم: ۹٪ از RDI
فسفر: ۴٪ از RDI
منگنز: ۱۶٪ از RDI
آهن: ۴٪ از RDI
با مصرف لبو می توان فشار خون را کنترل کرد.
يكى از علل مرگ و مير در دنيا بيماري هاى قلبى از جمله سكته قلبى و مغزى و نارسايى قلبى است كه فشار خون بالا يكى از مهمترين عوامل خطر براى ايجاد اين بيمارى است. طبق مطالعات، چغندر فشار خون را كاهش مى دهد. نيترات موجود در لبوموجب تبدیل نيترات هاى رژيمى به اكسيد نيتريك مى شود، مولكولى كه رگ هاى خونى را گشاد مى كند و باعث كاهش فشارخون مى شود. مصرف لبو تاثيرات موقت بر فشار خون دارند و مصرف مداوم آنها به كاهش خون در مدت زمان زياد كمك مى كند.
تاثیر مصرف لبو در عملکرد ورزشی
طبق مطالعات نيترات هاى رژيم غذايى مى توانند به عملكردهاى ورزشى كمك كنند. نيترات با بهبود كارايى ميتوكندرى كه وظيفه توليد انرژى در سلول هاى شمار را برعهده دارد، عملكرد بدنى را تحت تاثير قرار مى دهد.
مصرف لبو ممكن است به مبارزه با التهاب نیر كمك كند.
التهاب هاى مزمن با بيماريهاى چون چاقى ، بيمارى قلبى ، بيمارى كبد و سرطان همراه است. لبو حاوى رنگدانه هائی است که خاصیت ضدالتهابی دارند و به همین علت به کاهش التهاب نیز کمک شایانی می کند.
تاثیر مصرف لبو بر سیستم گوارش
فيبر موجود در لبو به هضم راحت غذا كمك مى كند. يك فنجان لبو حاوى ۴٫۳گرم فيبر است، فيبر هضم را راحت كرده و به سمت روده بزرگ مى رساند و اين باعث بهبود دستگاه گوارش مى شود و يبوست و بيمارى التهابى روده را نیز كاهش مى دهد.
کمک به سلامت مغز
لبو حاوى نيترات است كه به افزايش جريان خون به مغز و بهبود عملكرد شناختى كمك مى كند. نيترات موجود در لبو با تقويت رگ هاى خونى و افزايش جريان خون به مغز مى تواند عملكرد ذهنى را نیز بهبود بخشد.
لبو دارای خاصیت ضد سرطانی نیز می باشد.
لبو داراى رنگدانه هاى بتالايين زياد است ،كه باعث كاهش رشد سرطان مى شود و همچنين لبو خاصيت آنتى اكسيدانى و ضدالتهابى دارد كه از سرطان جلوگيرى مى كند.
کمک به کاهش وزن
لبو داراى آب زياد و كالرى كم است كه به كاهش وزن كمك مى كند فيبر و پروتئين موجود در لبو به شما كمك مى كند كه احساس سيرى كنيد و به حفظ وزن سالم و كاهش وزن كمك مى كنند.
لبوها علاوه بر اينكه مواد مغذى دارند بسيار خوشمزه هستند لبو هارا مى توان بصورت بخار پز ،بوداده ،ترشى ،سالاد لبو و..تهيه كنيدودر برنامه غذايى جای داد.
در این میان امکان استفاده از لبوی خشک نیز وجود دارد که می توانید از خشکبار فروشی ها آن را تهیه کنید. نکته حائز اهمیت این است که باید از بهداشتی بودن نحوه ارائه محصول اطمینان حاصل کنید. ارائه محصولات فله در کل به شکل دیرین بوده که امکان ورود هر گونه میکروب وآلودگی رابه داخل محصول می دهد اما امروزه استندهای فروشگاهی آکاربو با ظاهری نوین ارائه محصول را به بهداشتی ترین شکل امکان پذیرساخته اند.