چگونگی شستن خاكشير و طرز تهیه شربت خاکشیر برای روزهای گرم تابستان
خاكشير از قديم در بين ايرانيان استفاده میشده. و تا حال نيز اين عادت بسيار خوب كه هم باعث خنكى در تابستان و هم داراى فوايد زياد است، ادامه دارد.
از پرطرفدارترين نوشيدنى هاى فصل گرما نزد ايرانيان شربت خاكشير است. اين شربت باعث رفع تشنگى مى شود . خاكشير بخاطر داشتن شن و سنگ ريزه هاى زياد بايد كاملا شسته شود.
نحوه شستن خاکشیر
براى شستن خاكشير مقدارى از آن را داخل ظرفى بزرگ ریخته و آب روى آن مى ريزيم. گلوله هاى تشكيل شده را به وسيله چنگال يا قاشق هم زده تا آنجا كه داته هاى خاكشير ته نشين شود. بعد از اين كار آب ظرف را خالى كرده و دوباره به آن آب اضافه مى كنيم.
بعد از مدتى آب را دوباره خالى میكنيم. خواهيم ديد كه محلول آب و خاكشير رفته رفته عارى از خاك و خاشاك شده و زلال مى گردد. بعد از اين كار خاكشير را در ظرف بزرگترى كه از جنس روى است مى ريزيم. و اين بدان علت است كه شن و سنگ ريزه ى موجود در ظرف با خاكشير قاطى نشود.
مواد ته ظرف را جدا كرده، ظرف را شسته و خاكشير را هم ميزنيم. اين كارا را ادامه داده تا خاكشير تميز تميز گردد. براى مجالس و مهمانی ها مى توان با اين شربت در فصل گرما از ميهمانان پذيرايى كرد.
تهیه شربت خاکشیر
آب ،شكر ،يخ ،گلاب و خاكشير برای تهیه این شربت نیاز دارید. بعد از شستن خاكشير ، را در پارچ آب ميريزيم. آب ، شكر و گلاب را به خاكشير اضافه کرده و هم مى زنيم .
همچنین در صورت تمایل می توانید مقداری آب لیمو تازه نیز به این شربت اضافه کنید. و حتی تخم شربتی نیز می توانید به این شربت اضافه کنید.
از عرقیجات دیگر مانند عرق بیدمشک ، عرق نسترن و حتی عرق نعنا می توانید در این شربت استفاده کنید.
مخلوط يخ و خاكشير
اين محلول كه جذابيت و شکل خاص و زیبایی دارد. برای پذيرايى هرچه بهتر از مهمانان در گرم ترين روزهاى سال انجام مى شود. خاكشير را در ظرف و قالب يخ ريخته و روی آن آب میریزیم و مى گذاريم تا يخ ببندد.
اين محلول را مى توان در قالب هاى خوش شكلى ريخته و حتى به آن تخم شربتى اضافه كرده. اين محلول را مى توان با برگى از نعنا و برشى از ليمو خوش شكل تر كرد.