خواص نارگيل
نارگيل با نام علمى (Cocos nucifera) گياهى است كه در جنوب آسيا كشت مى شود و امروزه به صورت درخت نارگيل در تمام مناطق استوايى يافت مى شود.
مردم اقيانوس آرام از تمام قسمتهاى درخت نارگيل استفاده مى كنند و به عنوان غذاى اصلى مصرف مى كنند.
درخت نارگيل درختى است زيبا و تنومند كه داراى برگ هاى بسيار بزرگ و زيبا است. گل هاى اين درخت زرد و نارنجى است ميوه هاى نارگيل بيضى شكل و سبز رنگ كه يک پوسته ضخيم قهوه اى دارد.
ميوه نارگيل سه سوراخ دارد كه چشم هاى نارگيل ناميده مى شود. اين ميوه سفيد رنگ و چرب است و داخل آن يک مايع شير دارد.
قسمتهاى مورد استفاده نارگیل
ريشه ،گل آذين و دانه آن مورد استفاده است. درخت نارگيل در اقيانوس آرام مورد استفاده است هركس اين درخت را مى كارد براى خودش و اعضاى خانوادش لباس ،ظرف ،غذا ،خانه تهيه مى كند و تمام قسمتهاى درخت قابل مصرف است.
فوايد قسمت هاى مختلف درخت نارگيل
ريشه :ادرار آور و كرم كش است.
شيره گل :تب بر ،مقوى ،نشاط آور.
پوسته :ادار آور و برطرف كننده بوى نامطبوع.
مغز :شيرين ،اشتها آور ،مقوى ،ملين و نيروبخش است.
آب:شيرين ،خنک كننده ،هضم كننده ،ادار آور ،كرم كش.
روغن :ضدعفونى كننده ،دفع حشرات ،هضم كننده ،مقوى ،اشتها آور ،تقويت كننده
اثرات درمانى نارگيل
اسهال :آب نارگيل بهترين جايگزين مايعات از دست رفته بدن است.
سنگ هاى ادرارى :براى درمان سنگ هاى ادرارى گل نارگيل خشك شده را به همراه ماست مصرف كنيد.
سردرد :آب نارگيل براى تسكين سردرد موثر است.
كرم ها :جوشانده ريشه نارگيل كرم هاى روده را از بين مى برد.
زخم و جراحت :روغن نارگيل به درمان زخم ها كمک مى كند.
زخم هاى دهانى :غرغره كردن شيره نارگيل براى درمان زخم هاى دهان موثر است.
خارش :شير نارگيل براى پيشگيرى از التهابات موثر است.
اگزما :چند حبه سير را با روغن نارگيل روى حرارت قرار داده و سپس سير ها را له كرده و مخلوط را در قسمتهاى اگزما قرار دهيد.
رشد موها :شستشوى مو توسط شيره نارگيل به تقويت مو كمک مى كند.
چند نكته قابل توجه :
شيره ى نارگيل با شير نارگيل تفاوت دارد شيره ى نارگيل همان مايع داخل نارگيل است اما شير نارگيل از تركيب آب و گوشت آن بدست مى آيد.
نارگيل بخاطر داشتن چربى بسيار چاق كننده است.
نارگيل در زمان نارس بودن شيره زيادى دارد و هنگامى كه ميوه آن مى رسد شيره آن كم مى شود . هنگام خريدن نارگيل دقت كنيد نارگيل سنگين تازه تر است.
نارگيل طبع گرم دارد و براى گرم مزاجان توصيه نمى شود.
كسانيكه دچار بيمارى هاى گوارشى هستند از مصرف بيشاز حد نارگيل جلوگيرى كنند چون دير هضم است.
روغن نارگيل يك روغن گياهى است و داراى ميزان زيادى چربى اشباع مى باشد افرادى كه چربى خون بالا دارند و بيماران قلبى از مصرف آن خوددارى كنند.