خواص درمانى سویا و مضرات سويا
سويا يكى از انواع حبوبات و دانه هاى گياهى است. و بومى جنوب شرق آسیا مى باشد. دانه سويا بخاطر خواص خوراكى كه دارد، بسيار معروف است. سویا به علت داشتن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بكار می رود. موادغذايى حاصل از سويا شامل :شير سويا ،روغن سويا و سس سويا مى باشد. دانه هاى سويا مقادير زيادى اسيد فتيتيک ،آلفا لينوليک اسيد و ايزوفلاون دارد. تحقيقات نشان داده كه دانه هاى سويا كمك به كاهش خطر ابتلا به سرطان سينه و پروستات مى كند.
فوايد خوردن سويا و خواص درمانى سویا
سويا داراى پرو تئين ،ايروفلاون و فيبر است. كه براى سلامت بدن مفید هستند. و پروتئين موجود در سويا فايده هايى براى بيمارى هاى قلبى و عروقى ،كاهش اثرات يائسگى ،كاهش وزن ،ورم مفاصل، بهبود عملكرد مغز و بهبود توان در ورزش دارد. و همچنين سويا خطر ابتلا به سرطان سينه در زنان و پروستات در مردان را كاهش مى دهد.
برخى از خواص درمانىسویا و فوايد سویا
تاثير بر كلسترول خون : در تحقيقات انجام شده، استفاده سويا در رژيم هاى غذايى اثرات مثبتى بر روى سطح كلسترول خون داشته. و آن را کاهش مى دهد. و تا زمانيكه رژيم ادامه دارد، سطح كلسترول پايين است .
تاثير بر فشار خون بالا : سويا براى كاهش فشار خون بسيار موثراست .
تاثير بر يائسگى : تحقيقات نشان داده كه سويا گر گرفتگى را در زنان يائسه كاهش مى دهد.
تاثير سويا بر حساسيت : براى حساسيت كودكان معمولا از شير سويا به جاى شير معمولى استفاده مى شود .
تاثير سويا بر سرطان : تحقيقات نشان مى دهد مصرف سويا سرطان سينه و پروستات و روده هاى بزرگ را كاهش مى دهد. و همچنين در پيشگيرى آن موثر است.
تاثير سويا بر دردهاى پستان: تحقيقات نشان مى دهد مصرف سويا دردهاى پستان را كاهش مى دهد .
تاثيرات سويا بر ديابت نوع ٢: سويا تاثير مثبتى و مفيدى بر كاهش سطح قند خون دارد. و به افراد ديابتى كمك مى كند .
مواردى كه سويا در بهبود آن نقش دارد
آرتروز، عملکرد بهتر بدن در افراد میانسال ، پیر شدن پوست ، صدمه به نخاع ، کاهش وزن ، بهبود کیفیت ورزش، سنگ صفرا ، بیماری های قلبی ، التهاب ، کم خونی و فقر آهن ، بیماری های کلیوی، سندرم متابولیک
مضرات سويا
تحقيقات نشان داده است که مصرف بيش از اندازه سويا مي تواند موجب از دست دادن حافظه و آلزايمر شود. و باعث ايجاد آلژرى و حساسيت در افراد كه نشانه حساسيت دارند، مى شود. و باعث آب ريزش ،التهاب دستگاه گوارشى و يا افت فشار شود.
افرادى كه داروهاى رقيق كننده خون مصرف مى كنند، از مصرف سويا خوددارى كنند. زیرا خونريزى را افزايش مى دهد .
افردا ديابتى كه قند خون پايينى دارند، بايد در مصرف سويا احتياط كنند .
افرداى كه از كم خونى رنج مى برند، فيبروز كيسينك يا اختلالات تيروئيد ،معده ،روده و سيستم ايمنى قلبى دارند، در مصرف سويا احتياط كنند .