تشخيص چاى ايرانى مرغوب
در ايران سه نوع چاى وجود دارد. به نام هاى بهاره ،تابستانه و پاييزه كه هركدام برداشتشان باهم متفاوت است.
بهترين و خوش طعم ترين چاى ،چاى بهاره است. كه بهترين عطر و كيفيت را دارد. اين چاى بعد از فصل زمستان در ابتداى بهار رشد مى كند. برگ های اين چاى طراوات بيشترى دارد. اين چاى ايرانى بسيار خوش طعم و مرغوب مى باشد.
اين چاى در منطقه لاهيجان به دليل شيب زمين ها و آب شويى زمين ها بسيار زياد مى شود. و به همين دليل از كود شيميايى استفاده نمى شود. و چاى اصل ايرانى و ارگانيك در اين جا تهيه مى شود.
ويژگى هاى چاى بهاره عطر و طعم خوب ماندگارى طولانى و رنگدهى خوب پس از دم كشيدن است.
روش های تشخیص چای ایرانی مرغوب
براى تشخيص چاى ايرانى خوب چند روش براى تست كردن وجود دارد .
چاى هاى غير طبيعى و نامرغوب كه مواد شيميايى به آن ها اضافه مى شود. و هنگام دم كشيدن رنگ و عطر زيادى دارند. كه اين نشانگر غير طبيعى بودن چاى است. زيرا چاى ايرانى مرغوب عطر ملايم و طعم گس دارد. و تلخ نيست. چاى هايى كه عطر و طعم هاى مختلفى دارند از مواد شيميايى درست مى شوند.
يكى از روش هاى ديگر براى تشخيص چاى، تست كردن چاى با آب سرد است. وقتى چاى را داخل ليوان يا فنجان آب سرد اضافه كنيد، اگر فورى رنگ دهد يعنى اين چاى نامرغوب است و مواد شيميايى دارد.
فرق چاى ايرانى مرغوب با ساير چاى هاى خارجى مدت زمان دم كشيدن آن است. كه حدود ١٠الى ١٥دقيقه زمان مى برد. چاى هايى كه زود رنگ مى گيرند اين چاى ها خالص و طبيعى نيستند.
تشخیص کیفیت چای ایرانی از طریق رنگ
و راه هاى ديگر تشخيص چاى بعد از دم كشيدن چاى، آن را به مدت چند ساعت در ليوان و يا فنجان ريخته و نگهدارى كنيد. اگر چاى تغيير رنگ دهد (سياه)و كدر شود، و هنگام شستن ليوان دير پاک شود، اين چاى حاوى رنگ غير طبيعى و شيميايى است.
چاى خارجى به دليل داشتن مواد شيميايى رنگ آن ها تغيير كرده و لكه در ليوان باقى مى ماند. ولی چاى ايرانى به راحتى شسته و پاك مى شود.
یکی از راه هاى مهم برای تشخيص چاى ایرانی مرغوب ، طعم چاى است. كه اين نوع چاى تلخ نيست. بلكه طعم گس دارد. چاى هاى تقلبى طعم دارند و رنگ خوبى دارند. استفاده از موادهاى شيميايى در چاى رنگ و طعم آن را تغيير مى دهند. و رنگ چاى را بيشتر مى كنند. و طعم چاى نيز با استفاده از اسانس هاى اضافه شده تغيير مى كند.
چاى هايى كه طعم تلخ دارند، اين نوع چاى ها مرغوب نيستند. و كيفيت خوبى ندارند. امروزه توليدكنندگان چاى با خريدارى برگهاى بى كيفيت چاى ، از رنگ شيميايى و عطر برای پوشاندن كيفيت پايين چاى، استفاده مى كنند. كه استفاده از اين چاى ها بسيار مضر است .
نكاتى درباره چاى سياه
هرچقدر چاى سياه خردتر باشد، رنگ آن تيره تر و تلخ تر است. و چاى درشت از نظر كيفيت خيلى بالايى و بهترى برخوردار است. رنگ چاى طبيعى تقريبا قرمز رنگ است.
درهنگام خريد چاى به نكاتى كه بايد توجه داشت ،درشتى چاى ، رنگ و بوى چاى و سياه بودن چاى است که مرغوبیت چای را نشان مى دهد .
اگر فروشگاه چای فروشی دارید، می توانید برای زیبایی فروشگاهتان از استندهای آکاربو استفاده کنید. و چای را داخل استند چای آکاربو ریخته و به صورت بهداشتی چای را به فروش برسانید.