ويتامين و مواد مغذى موجود در آجيل
آجيل در فرهنگ ايران، جايگاه خاصى دارد. آجيل ها و مغزها نقش مهمى در تامين سلامتى بدن ايفا مى كند. براى تامين سلامت سيستم بدن ضرورى است. دانه هاى خوراكى سرشار از فسفر هستند. و بهترين منبع پروتئين گياهى هستند. و به ساخت استخوان ها كمك مى كنند. سرشار از منيزيم است. كه در عملكرد ماهيچه ها و اعصاب نقش مهمى دارند.
بادام زمينى
سرشار از آنتى اكسيدان ،پلى فنل ،فلاونوئيد و اسيد آمينه است. و منبع غنى از پروتئين گياهى مى باشد. و داراى اسيدهاى چرب غير اشباع مى باشد.
ارزش غذایی برای هر ۱۰۰ گرم بادام زمينى :كلسيم ٩٢ميلى گرم ، آهن ٤.٥٨ميلى گرم ،فسفر ٣٧٦ميلى گرم ،پتاسيم ٧٠٥ميلى گرم
پسته
داراى مقدار زيادى پروتئين مى باشد. و منبع غنى اسيدهاى چرب سالم و آنتى اكسيدان مى باشد. و مصرف پسته براى درمان فشار خون كمك مى كند. و بيمارهاى قلبى را كاهش مى دهد. و هر ١٠٠گرم پسته ٥٦٠كالرى دارد .کلسیم ١٠٥ميلى گرم ،فسفر ٤٩٠ميلى گرم ،آهن ٣.٩٢ميلى گرم ،پروتئین ٢٠.١٦گرم ،چربى ٤٥.٣٢گرم .
گردو
منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامینها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی است. مقدار فسفر موجود در آن با ماهی و برنج و حتی تخم مرغ برابر است و داراى كالرى بيشترى است ١٠٠گرم گردو ٦٥٤كالرى دارد و داراى چربى سالم است
ارزش غذايى هر ١٠٠گرم گردو :كلسيم ٩٨ميلى گرم ،آهن ٢.٩١ميلى گرم ،منيزيم ١٥٨ميلى گرم ،فسفر٣٤٧ميلى گرم ،پتاسيم ٤٤١ميلى گرم.
فندق
فندق غنی از چربی های سالم می باشد. فندق میوه پر فایده و مفیدی است. و خواص بسیار زیادی دارد. و پروتئين كمترى دارد و بسيار خوشمزه است .
كليسم ١١٤ميلى گرم ،آهن ٤.٧٠ميلى گرم ،فسفر ٢٩٠ميلى گرم پتاسيم٦٨٠ميلى گرم ،پروتئين ١٨.٢٢گرم ،چربى ٤٣.٨٥گرم كربوهيدرات ٣٠.١٩گرم.