مصرف روزانه چای سبز
چای سبز پر از ترکیبات تقویت کننده براى سلامتی بدن است اما برای بسیاری از ما سوال پیش میاد که چند فنجان باید بخوریم تا از خواص آن بهره مندشویم.
چای سبز چیست؟
چای سبز یک نوشیدنی پر طرفدار و شناخته شده است که در سراسر جهان مصرف می شود.
در سال های اخیر به عنوان یک نوشیدنی سالم براى سلامتى بدن نیز محبوبیت پیدا کرده است.
چای سبز از برگ گیاه Camellia sinensis تهيه شده و انواع متعددى دارد.
نحوه مصرف چای سبز
اين چاى را می توان به صورت گرم و سرداستفاده كرد .
به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فواید سلامتی آن شناخته شده است.
چای سبز با بسیاری از مزایای سلامتی مرتبط است.
فوائد مصرف چای سبز
چای سبز پر از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی است که اثرات زیادی بر سلامتی دارد.
این اثرات شامل آنتی اکسیدان های قوی به نام کاتچین است که به محافظت در برابر سرطان کمک کند.
پیشگیری از سرطان با مصرف چای سبز
مطالعات نشان مى دهد افرادی که چای سبز مصرف مى كنند در مقایسه با افرادى كه استفاده نمى كنند به طور قابل توجهی کمتر به انواع مختلف سرطان مبتلا می شوند.
با مصرف چاى سبز مى توانيد از سرطان هایی مانند سرطان پروستات و پستان پيشگيرى كنيد .
اين دو سرطان شايع ترين بيمارى در بين مردان و زنان مى باشد.
پیشگیری از دیابت با مصرف چای سبز
علاوه بر این چندین مطالعه نشان می دهد که مصرف چای سبز خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
مصرف چای سبز به کاهش وزن نيز کمک مى کند.
نشان داده شده است که کافئین و کاتچین موجود در آن باعث افزایش متابولیسم و افزایش چربی سوزی می شود .
کالری سوزی با چای سبز
به طور کلی مطالعات نشان می دهد که مصرف چای سبز به شما کمک می کند تا بتوانيد کالری اضافی در روز بسوزانید.
شايد این مقدار کمی به نظر می رسد اما در طولانی مدت به کاهش قابل توجه وزن کمک مى كند.
از دیگر مزایای مصرف چای سبز می توان بهبود عملكرد سیستم ایمنی بدن ، بهبود عملکرد مغز ، بهبود سلامت دندان ها ، کاهش خطر آرتروز ، بیماری آلزایمر و پارکینسون اشاره كرد.
مصرف چه مقدار چای سبز بهینه است؟
برخی مطالعات فواید سلامتی را در افرادی که کمتر از یک فنجان چای سبز در روز می نوشند را نشان می دهد.
در حالی که در برخى مطالعات ديگر مصرف روزانه پنج فنجان یا بیشتر را بهینه می دانند.
چای سبز به کاهش خطر ابتلا از چندین بیماری پيشگيرى مى كند با این حال ميزان مصرف نوشیدنی بستگى به نوع بیماری نيز دارد .
جلوگیری از بروز بیماری ها با مصرف چای سبز
سرطان دهان: در یک مطالعه نشان داده شده زنانی که روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز مصرف مى كنند کمتر مبتلا به سرطان دهان میشوند.
سرطان پروستات: در یک مطالعه نشان داده شده مردانی که روزانه پنج فنجان چای سبز مصرف مى كنند در قياس با کسانی که کمتر از یک فنجان در روز مصرف مى كنند بيشتر به سرطان پروستات مبتلا مى شوند.
سرطان معده: در یک مطالعه دیگر نشان داده شد كه زنانی که در روز پنج فنجان چای سبز یا بیشتر مصرف می كنندكمتر به سرطان معده مبتلا مى شوند .
سرطان لوزالمعده: یک مطالعه مشاهده ای نشان داد که نوشیدن پنج یا چند فنجان چای سبز در روز با کاهش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده مرتبط است .
دیابت: در یک مطالعه دیگر نشان داده شده افرادی که روزانه شش فنجان چای سبز یا بیشتر مصرف می کنند ۳۳٪ کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار مى گيرند.
در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان در هفته مصرف می کنند.
بیماری قلبی: تجزیه و تحلیل ۹ مطالعه نشان داده افرادی که روزانه یک تا سه فنجان چای سبز مصرف می کنند در مقایسه با افرادى که کمتر از یک فنجان مصرف مى كنند خطر حمله قلبی و سکته مغزی کمتری دارند.
براساس مطالعات مصرف روزانه سه تا پنج فنجان چاى سبز مطلوب است .
عوارض احتمالی نوشیدن چای سبز
کافئین و کاتچین موجود در چای سبز به دلیل مزایای سلامتی آن بسیار شناخته شده است.
اما همچنین می تواند برای برخی از افراد عوارض جانبی را به همراه داشته باشد به خصوص درمصرف مقدار زياد.
مصرف بیش از حد کافئین می تواند اضطراب و استرس را افزایش دهد.
در خواب اختلال ایجاد کند و باعث ناراحتی معده و سردرد در برخی افراد شود .
مصرف مقدار زیادی کافئین در دوران بارداری حتی ممکن است منجر به نقص مادرزادی و سقط جنین شود .
کاتچین موجود در چای سبز ممکن است توانایی بدن را در جذب آهن از غذاها را کاهش دهد.
در واقع، مصرف ميزان زياد از کاتچین ممکن است منجر به کم خونی فقر آهن در بدن شود.
نوشیدن منظم چای سبز برای اکثر افراد سالم مشكلى به وجود نمى آورد.
افرادی که در معرض کمبود آهن هستند باید نوشیدن چای را در بین وعده ها و انتظار حداقل یک ساعت پس از خوردن غذا قبل از نوشیدن چای در نظر بگیرند.