آشنايى با خواص و مضرات باقلا

 

این دانه سبز، سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، انواع ویتامین‌ها و اسیدفولیک میباشد.

شكی نیست كه باقلا یكی از محبوب ترین حبوبات ایران به شمار مى رود طعم، بو و مزه آن به خصوص اگر با گلپر و سركه آبپز شود مفید است.

از طرف دیگر، باقالا پلو با گوشت پای ثابت منوی غذای مهمانی ها محسوب مى شود و كمتر كسى پيدا مى شود اين غذاى خوشمزه را دوست نداشته باشد.

باقلا قاتق

يكى از غذاهاى محبوب و اصلى شمال مى باشد كه داراى عطر و طعم خاصى است و خواص بسيار زيادى نیز دارد .

این دانه برای رفع كم‌خونی بسیار مفید است .

در ادامه از ویژگی های این دانه سبزرنگ ،راه های درست مصرف و دستورات غذایی آن را بررسی مى كنيم.

باقلا قاتق

             باقلا قاتق

باقلا از گذشته تا امروز

اين دانه بيشتر در قسمت های سردسير و شمال كشور برداشت مى شود و مخصوص فصل بهار است و در قسمتهاى گرمسير خوزشتان نيز برداشت مى شود.

باقلا سابقه چندين هزار ساله دارد و امروزه در ايران دونوع باقلا وجود دارد يك نوع باقلا معمولى كه بصورت خام و پخته مصرف مى شود  و نوع ديگر باقلاى لوبيا كه پاچ باقلا نام دارد كه ريز و لطيف است و خام استفاده نمى شود .

بيشتر در غذاهاى محلى بكار مى رود باقلاى زرد همان باقلا خشک است كه در برنج ها استفاده مى شود.

درمان کم خونی

باقلا يک منبع عالى فيبر و پروتئين است كه به همراه برنج تمامى آمينه هاى ضرورى بدن را تامين مى كند و از پوكى استخوان به دليل دارا بودن كلسيم و پتاسيم جلوگيرى مى كند.

همچنین در كاهش فشار خون كمک مى كند این دانه داراى آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیک است که به رفع كم خونی كمک مى كند باقلا تازه طبع سرد و تر و باقلاى خشک طبع سرد و خشک دارد.

خواص گل باقلا

گل باقلا نيز فوايد زيادى دارد. جوشانده گل باقلا ضد تشنج و ادار آور است که در دفع سنگ كليه كمک مى كند. براى درمان بيمارى هاى كليوى و بيمارى هاى ميگرن ، رماتيسم و درد مفاصل نيز مفيد است.

باقلا و تقويت قواى جنسى

باقلا خواص جسمى و روحى بسيارى دارد و به تقويت قواى جنسى كمك مى كند .

باعث تقويت بينايى مى شود و به تقويت هوش كمک مى كند باقلا باعث كاهش خستگى جسمى و فكرى مى شود .

به درمان رماتيسم و درد مفاصل كمک مى كند. جهت درمان پروستات موثر است  همچنین به رفع ورم سينه كمك مى كند.

دوستدار دستگاه گوارش

باقلا داراى بيشترين فيبر است و باعث هضم سريع غذا مى شود مخصوصا اگر  با پوست خورده شود.

فيبر موجود در باقلا باعث كاهش چربى خون و درمان يبوست میشود . به كنترل تنظيم سطح ديابت نيز كمك مى كند و باعث كاهش سرطان هاى دستگاه گوارشى مى شود. همچنین به سم زدايى بدن كمك مى كند و موثر در تسكين درد و درمان زخم معده میباشد.

باقلا پخته

                      باقلا پخته

دشمن فاویسم

افراد مبتلا از خوردن و بو كردن باقلا خوددارى كنند . فاويسم يك نوع بيمارى ژنتيكى خونى است كه در اثر خوردن باقلا سبز گلبول هاى قرمز خون در اين بيمارى شروع به تخريب شدن مى كنند و علائمى چون احساس خستگى ،سردرد ،تهوع   ،اسهال و نارسايى كليوى و خون در ادرار ايجاد مى كند .

يكى از راه هاى پيشگيرى از ابتلا به اين بيمارى دولپه كردن باقلا و جوشاندن آن درآب و دور ريختن آب آن است.

مضرات باقلا

مصرف باقلا به همراه ماست باعث دل درد مى شود. زيادى روى در مصرف آن باعث تاول در دهان مى شود.

از مصرف باقلا هنگام شب خوددارى كنيد زیرا زيادروی در مصرف آن باعث نفخ يا سنگينى معده مى شود. مصرف باقلا به زنان باردار توصيه نمى شود زیرا احتمال ابتلاى جنين به بيمارى فاويسم را افزايش مى دهد.

مبتلايان به كلسترول و فشار خون بالا، نفخ ،دل درد و بيمارى هاى خارش پوستى در مصرف باقلا بهتر است دقت کنند.

 

پست های توصیه شده

یک نظر بدهید

0
انتقال به واتساپ
1
سلام
برای ارتباط با مشاور آکاربو از طریق واتساپ بر روی آیکون پایین کلیک کنید