خواص لپه در طب سنتی

لپه دانه ‌ای پوست کنده شده و خشک است که در دسته حبوبات قرار می‌گیرد و ارزش غذایی فراوانی دارد.

بیشترین مصرف لپه در ایران است. لازم است بدانيد از دانه هاى گياهان ديگرى چون نخود فرنگى و نخود معمولى نيز لپه بدست مى آيد لپه در بين ديگر حبوبات از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

رفع كم خونى ،حفظ سلامت دستگاه گوارش، كاهش كلسترول خون، كاهش بيمارى قلبى و عروقى از خواص لپه و فوايد مصرف آن مى باشد.

لپه چيست

لپه از گروه حبوبات یک گیاه دولپه‌ای است و در خانواده نخود جای دارد . همانطوز که می‌دانید حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین بجای گوشت میباشند.

لپه دانه هاى جدا شده و پوست كنده خشك شده است كه از خانواده حبوبات میباشد. براى تهيه لپه هريک از بذر هاى حبوباب پس از تفكيک از قالب هايشان داخل آب قرار مى گیرند تا پوستشان جدا شوند بعد از جداشدن پوست بر اثر فشار به دو لپه تقسيم و خشك مى شوند.

لپه پوست کنده

لپه پوست کنده

خواص لپه

لپه از نظر پزشكى داراى خواص درمانى و داراى طبع گرم وخشک است.

لپه منبع خوبى از فيبر به شمار مى رود كه باعث كاهس كلسترول مى شود.

فیبر موجود در لپه در مجاری گوارشی به ماده‌ای ژله مانند تبدیل می‌شود و صفرای حاوی کلسترول را ،كاهش میدهد. لپه براى پيشگيرى از بيمارى هاى قلبى و عروقى موثر است.

همچنين به دليل وجود اهن ، لپه براى رفع كم خونى نيز نقش بسزايى دارد.

استفاده از لپه براى افرادى كه دچار بيمارى ديابت هستند بسيار حائز اهميت است. از اصلى ترين خواص آن مى توان به جايگزين كردن آن بجای برنج و نان براى افراد ديابتى اشاره كرد.

فیبر موجود در لپه به درمان یوبوست کمک میکند.

لپه داراى فيبر و پروتئين است كه مى تواند در كاهش وزن كمك كند . با مصرف لپه، در  مدت زمان طولانى احساس سيرى مى كنید. لپه یک ماده‌ی غذایی مقوی (غنی از ویتامین B۱، ویتامین B۵، ویتامین K، اسید فولیک، آهن، منیزیوم، روی و زينك غیره) و بدون چربی است.

به دليل پايين بودن مقدار سديم و بالا بودن پتاسيم مصرف آن براى افراد داراى فشار خون بالا مفيد است.

لپه سرشار از مواد معدنى مورد نظر بدن است و داراى كلسيم ،منيزيم و ويتامين هاى ضرورى بدن است .

مصرف آن براى كودكان و سالمندان توصيه مى شود.

لپه علاوه بر پروتئین حاوی نشاسته است و جایگزین مناسبی برای گوشت مى باشد همچنین براى گياهخواران نیز مناسب است.

لپه به دليل طبع گرم باعث تقويت قواى جنسى مى شود.

فواید دانه لپه

فواید دانه لپه

ارزش غذايى لپه

مواد و محتویات در هر ۱۰۰گرم لپه
انرژی ۳۴۰کیلوکاری
کربوهیدرات ۶۰گرم
قند ۸گرم
فیبر ۲۶گرم
چربی ۱گرم

جدول ارزش غذايى لپه

مواد و محتویات مقدار در ۱۰۰ گرم
انرژی ۳۴۰ کیلوکاری
کربوهیدرات ۶۰ گرم
قند ۸ گرم
فیبر ۲۶ گرم
چربی ۱ گرم
پروتئین ۲۵ گرم
ویتامین ب۱ ۰/۷ میلی گرم
ویتامین ب۵ ۱/۷ میلی گرم
ویتامین ب۹ ۲۷۴ میکروگرم
آهن ۴ میلی گرم

مضرات لپه

چون پوست لپه گرفته می‌شود به مراتب نفخی که دارد کمتر از سایر حبوبات میباشد .

مدت زمان لازم برای خیساندن آن نیز کمتر است افراد مبتلا به آسم که دچار نفخ نیز میشوند بهتر است از لپه و مواد غذایی نفاخ استفاده نكنند.

قفسه فروشگاهی حبوبات

اگر در فروشگاه خود حبوبات فله به فروش میرسانید بهتراست از قفسه فروشگاهی مناسب ، جهت نگهداری حبوبات استفاده گنید زیرا اگر حبوبات در فضای مناسبی نگهداری نشوند به سرعت آسیب میبینند و خراب میشوند.

قفسه حبوبات

قفسه حبوبات

قفلپه و خواص آن – فواید لپه – لپه در غذا

پست های توصیه شده

یک نظر بدهید

0
انتقال به واتساپ
1
سلام
برای ارتباط با مشاور آکاربو از طریق واتساپ بر روی آیکون پایین کلیک کنید