خواص تخم شربتى

در روزگاران كهن پزشكان ايرانى به خاصيت هاى تخم شربتى پى برده اند. و از آن برای درمان بسيارى از بيمارى ها استفاده مى كردند.

تخم هاى اين گياه جهت تهيه شربت مورد استفاده قرار مى گيرد. داشتن لعابى كه همچون ژله پس از قرار گرفتن و خيس شدن در آب به وجود مى آيد، تاثير بسيار قابل توجهى در از بين بردن تشنگى دارد.

لعاب تخم شربتى

لعاب تخم شربتى

تخم شربتی داراى تركيبات پلى فنولى و آنتى اكسيدان همچون آنتوسيانينها و بتاسيسترول است. لازم به يادآوريست كه تخم شربتى براى مقابله با ديابت نوع ٢وسرطان مفيد است. ضمنا اين گياه خاصيت آنتى باكتريالى نیز دارد.

معمولا مرسوم است كه ايرانيها مخلوط خاكشير و تخم شربتى را براى رفع عطش در فصول گرم سال همراه با آب خنك درست كرده و مى نوشند. تخم شربتى داراى خاصيت كاهش وزن براى افراد است. اين ماده غذايى حاوى فيبر بالايى است كه به پاكسازى بدن يارى مى رساند.

خواص تخم شربتی برای خستگی و اعصاب

تخم شربتى را توصيه مى شود روزانه يكى دوبار استفاده شود. زيرا كه براى آرامش اعصاب بسيار مفيد است اين تخم را با عرق بادرنجبويه مخلوط كرده و با عسل ميل نمايید. تخم شربتى اخلاق و رفتار انسان را بسيار متعادل و نيكو مى كند. بى حالى خستگى ،رفلكس هاى عصبى ،افسردگى نا اميدى ،سردرد ميگرن و مالخوليا را هم به وسيله تخم شربتى معالجه مى شود.

ميزان آهن اين ماده غذايى سه برابر اسفناج است. و دوبرابر موز پتاسيم دارد. تخم شربتى داراى ماده اى بنام برون است كه باعث ورود كلسيم به استخوان ها ميگردد. كليسم موجود در تخم شربتى ٥برابر شير است. ويتامين cپرتقال هفت برابر كمتر از تخم شربتى است.

تخم شربتى

تخم شربتى

تخم شربتى سبزينه اى خودرو است. كه همچون ريحان بوده ولى تخم و برگ هايش ظريفتر مى باشد. گل هاى اين گياه رنگى مابين قرمز و صورتى دارد. ساقه اش مربعى شكل و در نخستين روزهاى فصل بهار در مناطق كوهستانى و بيابانى مى رويد.

تخم شربتی در طب سنتی

خواص معجزه آساى اين گياه از قديم و الايام برای طبيبان معلوم شده است. و از آن براى تقليل و معالجه ى امراض دستگاه تنفسى استفاده مى شود. طبيبان قديم از مخلوط كردن دانه هاى سياه و ريز تخم شربتى با زنجيل و عسل به درمان بيمارى آسم ،سرماخودگى ،آنفولانزا و سرفه هاى شديد میپرداختند.

شربت تخم شربتى

شربت تخم شربتى

با آسياب كردن اين دانه ها روغنى ساخته مى شد كه از آن براى معالجه ى عفونت هاى پوستى چون زخم بريدگى ،عفونت مثانه استفاده مى شد. از قاطى كردن تخم شربتى با ريحان ،شاهى ،خدومه شيرازى ،اسفرزه تب و حرارت بدن را نيز پايين مى آورند.

بايد دانست كه بعد از ميل غذاهاى پرنشاسته فشار خون افزايش مى یابد. با استفاده از كمى تخم شربتى مابين غذا مى توانيد باعث شويد كه قند موجود در نشاسته تدريجا آزاد شده و نيروى جسمانى قابل قبولى طى روز داشته باشيد.

نوشته های اخیر