خواص و نحوه خوردن میوه جک فروت
جک فروت ميوه استوايى ،بومى جنوب هند است كه داراى طعم خاصى و شيرين است و خواص زيادى براى سلامتى دارد.
جک فروت يک ميوه استوايى است كه طرفداران زيادى دارد و داراى طعم و مزه شيرينى است که مى توان از آن براى تهيه غذا ها و دسر ها استفاده كرد . جک فروت بسيار مغذى مى باشد.
جک فروت چيست؟
جک فروت از میوه های عجیب و غریب گرمسیری و بومی جنوب هند است که به عنوان بزرگترین میوه ی جهان شناخته می شود.
افراد گياهخوار بيشتر از این میوه به دلیل بافتی که دارد به عنوان جایگزین گوشت استفاده می کنند جک فروت دارای پوستی ضخیم خاردار سبز رنگ و گوشتی زرد رنگ است.
جک فروت طعمی شیرین دارد و مزه ی آن ترکیبی از سیب، آناناس، انبه و موز می باشد.
جک فروت در مناطق استوايى و گرمسيرى رشد مى كندولى دربيشتر مناطق ازجمله ايالات متحده امريكا نيز يافت مىشود.
خواص جک فروت
جک فروت داراى خواص زيادى است اين ميوه كالرى متوسطى دارد و داراى مقدار ١٥٥ را در يک وعده (١٦٥گرم ) دارد.
جک فروت سرشار از ويتامين ها و مواد معدنى است و همچنين داراى فيبر و آنتى اكسيدان غنى مى باشد.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم جک فروت:
كالرى : ١٥٥
كربوهيدرات :٤٠گرم
فيبر :٣گرم
پروتئين :٣گرم
ويتامين آ:١٠٪ازRDI
ويتامين سى :١٨٪از RDI
ريبو فلاوين :١١٪ازRDI
منيزيم :١٥٪ازRDI
پتاسيم :١٤٪ازRDI
مس :١٥٪ازRDI
منگنز:١٦٪ازRDI
جک فروت داراى پروتئين زيادى است و بيش از ٣ گرم پروتئين در هر فنجان دارد.
کنترل قند خون
جک فروت شاخص کلیسمی پایینی دارد و مقدار زيادى فیبر دارد كه به کاهش هضم و جذب کربوهیدرات ها کمک کرده و خطر افزایش قندخون پس از خوردن غذا را کاهش می دهد.
علاوه بر این جک فروت از فعالیت برخی پروتئین هایی که ممکن است باعث افزایش قند خون شوند، جلوگیری می کند در یک مطالعه انجام شده بر روی بزرگسالان مشخص شد که مصرف عصاره جک فروت میزان قند خون را کاهش می دهد.
کنترل بیماری ها
ویتامین C :
مقادیر بالای ویتامین C موجود در جک فروت به کاهش التهاب بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و سرطان را کاهش می دهد
کاروتنوئید ها :
کاروتنوئید ها به کاهش التهاب بدن کمک می کنند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت نوع ٢و بیماری های قلبی را کاهش می دهند.
فلاونوئید ها :
دارای خواص ضد التهابی است که قند خون، فشار خون و میزان کلسترول خون بالا را كاهش مى دهد و خطر ابتلا به دیابت نوع ٢ و بیماری های قلبی و عروقی را از بین می برند
کمک به ایمنی بدن
جک فروت سرشار از ویتامین A و ویتامین C است.
به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری ها عفونی را کاهش می دهند.
کمک به سلامت قلب
پتاسيم ،فيبر و آنتى اكسيدان هاى موجود در جک فروت به كاهش بيمارى هاى قلبى كمک مى كند.
علاوه بر اين از ريشه و عصاره اين ميوه در طب سنتى هند براى درمان بيمارى هايى چون آسم ،اسهال و زخم معده استفاده شده است اما اين تاثيرات به طور عملى ثبت نشده است.
مضرات مصرف جک فروت
برخی افراد ممکن است با خوردن جک فروت دچار حساسيت شوند به خصوص افرادى كه به گرده توس حساسيت دارند.
طريقه مصرف جک فروت
جك فروت را مى توان به صورت خام يا پخته مصرف كرد براى تهيه آن بايد نصف كنيد و گوشت ميوه را از پوست و هسته جدا كنيد سپس لکه ها را از میوه جدا کرده و دور بياندازيد . هسته ی جک فروت و قسمت سفت و چوبی بالایی آن را از هر چهار تکه ی میوه جدا کنید.