ضرورت مصرف حبوبات برای سلامت بدن و لاغری با مصرف حبوبات
برای تامين پروتئین مورد نیاز بدن حتما نياز نيست كه گوشت مصرف شود. بلکه با مصرف جانشینهای گوشت هم امکان تامین و دریافت پروتئین کافی و ریز مغذیهای موجود در گوشت وجود دارد. حبوبات ها جایگزینهای مناسبی بجاى گوشت محسوب میشوند. در بین حبوبات از متنوع ترین و مغذی ترین مواد غذایی نخود، لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش است.
حبوبات سرشار از فولات، آهن، پتاسیم، و منیزیم و حاوی چربی های خوب هستند. كه مى توان جايگزين غذاهاى پرچرب مثل پيتزا ،همبرگر و مرغ هاى سوخارى كرد. از خوراكى هايى كه با حبوبات درست مى شوند، می توان به خوراك لوبيا ،انواع آش ها ،خورشت ها و قورمه سبزى اشاره کرد. كه به رژيم غذايى سالم كمك مى كنند.
پیشگیری از بیماری ها با مصرف حبوبات
با وجود بيمارى هایی چون چاقى ،فشار و ديابت ،پوكى استخوان كه در نوجوانان و بزرگسالان افزايش يافته است، به طورى كه تحقيقات به عمل آمده نشان می دهند در شهر تهران :١٨درصد از نوجوانان ٥٧درصد از مردان و ٦/٦٧درصد زنان از چاقى رنج مى برند .
پس داشتن يك رژيم غذايى سالم و مناسب از بيماريهاى چاقى و غيره جلوگيرى مى كند. و تحقيقات نشان می دهد مصرف حبوبات از بيمارى هاى قلبى و ديابتى و انواع سرطان ها جلوگيرى مى كند.
مصرف حبوبات و كاهش وزن
حبوبات بسیار مغذی هستند. و با حجم فیبر بالایی که دارند، سبب ایجاد حس سیری میشوند. و حجم معده را پر میکنند. و به ما کمک میکنند تا کمتر غذا بخوریم. حبوبات قند يا انرژى را ديرتر آزاد مى كنند و احساس گرسنگى نمى كنيد. مصرف غذاهایی که انرژی آنها سريع آزاد میشود، موجب میشود که وعدهی غذایی بعدی در فاصله کمتری مصرف شود. بايد بدانيد كه مصرف ميوه ها و حبوبات در رژيم غذايى سالم به ما كمك مى كند و موجب بهبود عملكرد دستگاه گوارشى نيز مى شود .
نقش مصرف حبوبات در رژیم لاغری
مصرف حبوبات بر رفتارهاى غذايى ما موثر است. طورى كه شما با مصرف حبوبات به غذاهايى كه داراى فيبر بالايى هستند، تمايل پيدا مى كنيد و احساس سيرى مى كنيد. و انرژى بيشترى داريد. و همچنین كالرى كمترى وارد بدن شما مى شود. اما در غذاهايى كه انرژى آنها سريع آزاد مى شود، مانند نان هاى سفيد ،انواع شيرينى و شكر موجب مى شود احساس گرسنگى كنيد. اما وعده غذايى بعدى در زمان کمترى مصرف کنید و زودتر احساس گرسنگی داشته باشيد. و باعث چرقى و ديابت مى شود.
افرادى كه به دنبال كاهش وزن هستند، بايد از غذاهاى غنى از مواد مغذى استفاده كنند. تا موجب سيرى شود. و انرژى لازم را داشته باشند. و احساس گرسنگى نكنند. حبوبات گزینه بهتری هستند. و افراد را سیر نگه میدارند. و سرشار از پروتئين ،ويتامين ها و مواد معدنى كم چرب و بدون كلسترول هستند.
تامین فیبر بدن با مصرف حبوبات
هر ليوان حبوبات پخته حاوى ١٥گرم فيبر مى باشد. كه نصفى از نياز انسان به فيبر را تامين مى كند. مقدار بالاى فيبر باعث كاهش قند خون و ديابت مى شود. و همچنين به كاهش سطح كلسترول خون كمك مى كند. و از بيمارى هاى قلبى و عروقى پيشگيرى مى كند. فيبر به درمان ناراحتى هاى گوارشى مثل يبوست و بواسير كمك مى كند.
سویا یک منبع پروتئین گیاهی است. که تا حدودی می تواند جانشین گوشت قرمز در غذاها شود. و به كاهش سطح چربى خون كمك مى كند. حبوبات داراى تركيباتى چون فلاوونوئیدها، تانن، آنتوسیانین، مهارکنندههای پروتئاز، اسید فیتیک و ساپونین هستند. كه به سلامت بدن كمك مى كنند.