خواص كنجد سفيد در طب سنتى
دانه كنجد يكى از سالم ترين خوراكى ها می باشد كه سرشار از پروتئين، كنجد غنی از کلسیم، فسفر، ویتامین E و نیاسین مى باشد.
کنجد سه برابر شیر کلسیم دارد که باعث جلوگیری از پوکی استخــوان، ضد ورم مفاصل و رماتیسم، ضدسرطان و قارچ است. همچنین هوش وبینایی را تقویت کرده و کلسترول راکاهش مى دهد.
دانه كنجد به رنگ هاى متنوعى از جمله زرد، سياه ، سفيد و قرمز يافت مى شود. اين دانه خوراكى سرشار ار منگنز و مس مى باشد و از نظر آهن، منيزيم ،فسفر ،كلسيم ،ويتامين B1، روى و فيبر هاى غذايى منبع خوبى به حساب مى آيد.
در ادامه به بررسی خواص کنجد سفید در طب سنتی میپردازیم:
كاهش فشارخون
مشكلات فشار خون يكى از رايج ترين بيمارى ها بين زنان و مردان است. كنجد داراى منيزيم است كه مصرف آن به كاهش فشار خون كمک مى كند و مواد معدنى و ويتامين هاى موجود دردانه كنجد باعث تقويت سيستم ايمنى بدن مى شوند . آنتى اكسيدان ها و مواد مغذى از بيمارى هاى سرطان پيشگيرى مى كنند كنجد حاوى فيتات مى باشد كه خاصيت ضد سرطانى دارد
منبع غنى آنتى اكسيدان
استرس اکسیداتیو در اثر فعالیت رادیکال های آزاد در بدن ایجاد می شود و می تواند خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات مانند دیابت، سرطان نارسایی قلبی را افزایش دهد. دانه های کنجد سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کنند.
درمان آرتروز
دانه كنجد سرشار از آنتى اكسيدان است كه خاصيت ضدالتهابى دارد و مى تواند از غضروف ها محافظت كند. همچنین از خطر ابتلا به آرتروز پيشگيرى مى كند.
پيشگيرى از سرطان روده ، پوكى استخوان و ميگرن
سیسامین موجود در کنجد خاصیت ضد سرطانی دارد و از بروز رشد سلولهای سرطانی پیشگیری و به درمان سرطان نیز کمک میکند کلسیم موجود در کنجد برای حفظ سلامت استخوان مفید است.
كاهش كلسترول خون
یکی ازبهترين خواص کنجد برای سلامتی تأثیر آن در کاهش کلسترول بد خون است. فیتواسترولها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت میشوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند.
با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترولها میزان کلسترول خون کاهش مییابد و نيز به تقويت سيستم ايمنى بدن كمک مى كند.
درمان كم خونى
دانه هاى كنجد سرشار از آهن هستند كه به درمان كم خونى كمک مى كنند.
استرس و افسردگى
دانه های کنجد حاوی مواد معدنی منیزیم و کلسیم هستند که خاصیت كاهش دهندگى استرس را دارند. اين خوراكى خاصيت آرام بخشى دارد.
کنجد همچنین حاوی تیامین و تریپتوفان است که به تولید سروتونین کمک می کند. سروتونین به کاهش درد و بهبود خلق و خو و افزایش خواب عمیق، درمان استرس ، اضطراب و افسردگى كمک مى كند.
لاغرى و كاهش وزن
دانه كنجد حاوى فيبر است كه موجب كاهش اشتها مى شود و باعث میشود شما طولانى مدت احساس سيرى مىكنيد.
کنجد از اضافه وزن جلوگيرى مى كند تركيباتى كه در كنجد موجود است باعث افزايش چربى سوزى بدن شده و چربى هاى شكم را از بين مى برد.
تيروئيد
دانه كنجد غنى از سلنيوم مى باشد كه نقش مهمى در تشكيل هورمون هاى تيروئيد دارد. كنجد سرشار از آهن ،مس،روى و ويتامين B6هستند كه مى تواند از توليد هورمون هاى تيروئيد جلوگيرى كند.