خواص میوه زردآلو
زردآلو برای سلامتی ، درمان سوء هاضمه، یبوست، گوش درد، تب، بیماریهای پوستی، سرطان و کم خونی مناسب است.
روغن زردآلو برای درمان عضلات بیمار و زخمها مفید خواهد بود.
زردآلو بومى نواحى چين است و بصورت وحشى در اين مناطق رشد مى كند. اين درخت در قرن اول ميلادى به آسيا و اروپا راه يافت . ارتفاع درخت زرد|آلو ٦متر است كه داراى برگ هایی شبیه قلب و نوک تيز و سبز رنگ میباشد.
گل هاى زردآلو سفيد مايل به قرمز است. داراى ميوه اى گوشتى زرد رنگ با طعمى شيرين است که در اواسط تابستان مى رسد. هسته آن قهوه اى و بيضى شكل است كه گاهى مغز هسته شيرين و گاهى تلخ است.
مواد مغذى موجود در زردآلو و اثرات مفيد آن
زردآلو سرشار از ويتامين هاى Cو A همچنین آهن مى باشد كه براى سلامتى چشم و قلب مفيد است . زردآلو داراى فيبر مى باشد كه از مبتلا شدن به بيمارى ها جلوگيرى مى كند.
زردآلو حاوى بتاكاروتن است كه به كاهش بيمارى های قلبى و سكته كمک مى كند .
مقدار بالاى بتاكاروتن و ليكوپن موجود در زردآلو برای سلامتی بدن مفید است.
بتاكاروتن در بدن به ويتامين A تبديل مى شود كه زرد آلو سرشار از ويتامين A ست كه به سلامت چشم كمک مى كند به عنوان يك آنتى اكسيدان قوى باعث مى شود كه جلوى تخريب سلول ها توسط راديكال هاى آزاد را بگيرد.
مصرف زردآلو براى تقويت بينايى چشم و حلوگيرى از بيماريهاى قلبى و آب مرواريد مفيد است.
زردآلو حاوى فيبرهاى محلول در آب است كه مصرف آن باعث حفظ قندخون و كاهش كلسترول مى شود همچنین براى رفع يبوست و بيمارى هاى روده موثر است.
برگه زردآلو حاوى پتاسيم است كه باعث كنترل و تنظيم فشار خون مى شود.
زردآلو به دليل دارابودن ويتامين C براى درمان بيمارى هاى عصبى و افسردگی ،بى خوابى ،خستگى و …موثر است.
ميوه و هسته زردالو به دليل وجود ویتامین C براى تقويت بدن و رفع اختلال در رشد كودكان مفيد است همچنین به علت دارا بودن آهن به خون سازى بدن كمک مى كند.
تصفيه كننده خون است و ملين است
براى رفع بوى بد دهان موثر است ،تب بر است و براى كم خونى مفيد است و به حفاظت استخوان ها كمک مى كند و خاصيت قليايى دارد.
درمان اختلالات بدن به وسیله زردآلو
زردالو به دليل دارا بودن اسيد سالسيليک ،براى درد مفاصل و در هاى رماتيسمى موثر است همچنین باعث رفع عطش مى شود.
زودالو خنک و اشتها آور است
زردآلو براى كسانى كه از بيمارى يبوست رنج مى برند بسيار مفيد است.
استفاده از برگه زردالو به هضم راحت غذا كمک مى كند و باعث رفع يبوست مى نشود و حرارت بدن را پايين مى آورد.
نكاتى كه در مصرف زرد الو بايد دقت كرد:
از مصرف بيش از حد زرد الو خوددارى كنيد زیرا مصرف زياد باعث اسهال مى شود.
كسانيكه از بيمارى كبد رنج مى برند از مصرف بيش از حد زردآلو پرهيز كنند.
هسته تلخ زردالو مواد سمى دارد که خوردن آن خطرناک است.
مصرف بيش از حد زردآلو باعث ايجاد لک هاى سفيد در پوست مى شود.
زردآلو طبع سرد و تر دارد و براى سرد مزاج ها مضر است.
كسانيكه ناراحتى معده دارند از مصرف بيش از خد زردالو پرهيز كنند
زردالو را هميشه قبل از غذا مصرف كنيد و هسته اش را نيز همراه آن بخوريد زيرا هسته شيرين زردآلو ضد نفخ است
زردآلو را معده خالى مصرف نكنيد زيرا باعث دل درد مى شود.
زرد آلو كال باعث ترشح اسيد معده مى شود.
از مصرف زردآلو بعد از غذاهاى سنگين خوددارى كنيد.
بعد از مصرف زردآلو آب سرد نخوريدزیرا باعث ايجاد گاز معده مى شود.
خواص درمانى هسته و برگه زردالو
هسته زردآلو طبع گرم و خشک دارد و برگه آن سرد و خشک است.
هسته زردآلو براى تقويت قواى جنسى موثر است.
روغن هسته زردآلو براى لطافت پوست موثر است.
روغن تلخ هسته كرم معده و روده را از بين مى برد.
روغن تلخ هسته براى كاهش ورم مقعد و از بين بردن سنگ مثانه موثر است.
دم كرده برگ زردآلو براى قطع اسهال موثر است.
براى تسكين به درمان درد گوش ،چند قطره از دم كرده برگ زردآلو را در گوش بچكانيد.