تشخيص عسل طبيعی

تا بحال راه هاى مختلفى براى تشيخص  عسل طبيعى از تقلبى را شنيده ايد مانند حل كردن عسل در آب ، ريختن عسل از بالا جهت سنجیدن  روان يا سفت بودن عسل و … .

هيچ كدام از اين روش های بالا علمى يا معتبر نيستند تنها راه تسخيص عسل طبيعى، ازمايش آن در ازمايشگاه هاى معتبر عسل است كه كيفيت سنجى مى كنند و از طبيعى بودن آن اطمينان حاصل میکنند.

عسل طبيعى ،عسل تغذیه ای و عسل تقلبی

عسل ها به سه نوع تقسيم مى شوند:

عسل طبيعى كه زنبور با استفاده از شهد گل ها و گياهان مختلف توليد مى کند.

عسل تغذيه اى كه بيشترين نوع عسل ها در بازار  اين نوع عسل  میباشد كه به زنبور ها محلول آب و شكر داده مى شود و بجاى شهد گل  تغذيه میکنند و عسل توليد مى كند كن عسل تغذيه اى گفته مى شود.

عسل تقلبی که عسل توسط زبور توليد نمى شود با استفاده از گلوكز تجارى و يا تركيب اب و شكر و رنگ توليد مى شود.

شفافیت عسل

شفافیت عسل

چگونه عسل طبیعی را بشناسیم؟

براى تشخيص عسل طبيعى در منزل راه هاى مختلفى وجود دارد.  اين روش آتش زدن عسل يا ريختن درآب است.

حال چگونه میتوان تشخیص داد که عسل تقلبی است یا خیر؟

براى جواب به اين سوال بهتر است اول كمى با مواد تشكيل دهنده عسل و روشهاى توليد عسل توسط زنبور آشنا شويد.

ترکیبات عسل

عسل از تركيب قند و آب توليد مى شود در حدود هشتاد درصد عسل شامل قندهای ساکاروز، گلوکوز و فروکتوز میباشد. بیست درصد باقی مانده عسل از آب و سایر مواد توليد مى شود.

 تغذیه زنبور

زنبور از شهد گل‌ها و گیاهان براى توليد عسل تغذيه مى كند این شهد تا شصت درصد حاوی ساکارز است. زنبور در راه برگشت به کندو بخشی از این ساکارز را به گلوکوز و فروکتوز تبدیل می‌کند. به اين علت است که درصد ساكارز در عسل طبيعى پايين است.

موم عسل

موم عسل

چه تفاوتی بین مشخصه‌های عسل طبیعی، تقلبی و تغذیه‌ای وجود دارد؟

در عسلی که زنبور از اب و شكر براى توليد تغذيه می كند و از شهد گل استفاده نكرده است، به اين دليل كه شکر همان ساکارز است و زنبور در نزديكى كندو قرار دارد و نمى تواند ساکارز را  به فروکتوز و گلوکوزتبدیل کند ، درصد ساکارز در این نوع عسل زیاد است.

همچنين عسل تقلبى كه از مخلوط شكر و اب تهیه مى شود به علاوه تركيبی از رنگ هاى خوراكى و يا گلوكز هاى تجارى  که در آن استفاده مى شود.

مواد تسكيل دهنده اين عسل مشابه عسل طبيعى نيست و دياستاز آن صفر است. دياستاز همان انزيم هاى است كه زنبور در هنگام نبديل شهد به عسل توليد مى كند و عسل هاى غير طبيعى فاقد دياستاز هستند.

راه هاى تشخيص قطعى عسل طبيعى

براى تشخيص عسل طبيعى هيج راهى جز ازمايشگاه براى تشخيص قطعى عسل وجود ندارد.
زیرا نمی‌توان دیاستاز عسل و یا میزان ساکاروز آن را با دیدن و یا چشیدن عسل متوجه شد و فقط به وسیله روش‌های آزمایشگاهی می‌توان آن‌ها را اندازه گرفت .

بهتر است هنگام خريد از فروشنده برگه ازمايش عسل را درخواست كنيد و از طبيعى بودن عسل مطمئن شويد.

خواص درمانی عسل

همانطور که میدانید عسل چهل نوع درد و بیماری را ازبین میبرد. خواص درمانی عسل بی نظیر است.

پست های توصیه شده